Cloenda del projecte Migrazoom a Sant Boi

IMG_4506El projecte de cooperació Migrazoom s’ha clausurat a Sant Boi amb la projeccció del documental que ha resultat del treball de nois i noies de la ciutat sobre la memòria migratòria al municipi. L’acte de tancament ha tingut lloc aquest dilluns, 7 de juliol, al Casal de Barri Marianao, amb l’assistència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez. La cloenda també ha comptat amb l’actuació del Grup de Teatre Jove de la Xarxa de d’educadors i alumnes per la convivència.

El projecte Migrazoom consisteix en realitzar, en diferents municipis de Catalunya i de Tànger/Tetuan, curtmetratges amb grups de joves, en format de documentals participatius, per parlar de la memòria migratòria a cada municipi. L’objectiu és generar processos de participació mitjançant els audiovisuals liderats per joves d’entitats socials, que permetin treballar i debatre les qüestions d’identitat migratòries en ambdós costats i que sigui una eina d’educació social i d’empoderament i de participació social dels i les joves, com a agents de canvi i de transformació social en la seva comunitat.

Per mitjà del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri de Marianao, aquest projecte es va presentar a principis d’any a diferents entitats santboianes. El resultat va ser la participació de 12 nois i noies d’entre 16 i 21 anys, d’origen marroquí i català, procedents del Centre Obert Don Bosco, d’Accis i de l’IES Marianao. Aquest joves es van apuntar voluntàriament al projecte per realitzar una formació de 20 hores sobre la part tècnica de realitzar un audiovisual, amb la il·lusió de mostrar-nos un vídeo amb la seva visió de la immigració a la nostra Ciutat.

Els i les joves participants han estat: Alba Moreno, Anas Azerkan, Berta Romeu, Hafsa Boumedian, Jalal Loukili, Jennecy Román, Omar Ouahabi, Paola Solé, Redouan Nassar, Rubén Córdoba, Yasmina El Mouden i Samira Rambouk. El monitoratge ha estat ha càrrec d’Albert Trepat (Tito) del Centre Obert Don Bosco i Hanan Orizy Ben Ali, especialitzada en audiovisuals que va venir a Sant Boi de Tànger per realitza la formació als joves durant tres mesos. Les fases de creació del documental han estat: reflexió i anàlisi de la temàtica, treball de recerca d’informació i documentació, escriptura d’un guió, entrevistes amb protagonistes i testimonis, enregistrament del documental, i edició. Amb l’objectiu d’utilitzar l’audiovisual com un instrument d’educació social i d’apoderament i participació juvenil, per permetre als i les joves treballar la història de les seves comunitats de pertinença familiar i territorial, realitzant un treball documental.

Els diferents documentals dels municipis catalans participants (Rubí, Sant Adrià de Besòs i Sant Boi) s’han difós també a Tànger, dins del festival de curtmetratges Tanjazoom, on 4 joves de Sant Boi, acompanyats pel seu monitor, van assistir al festival per presentar el treball.

Desplaça cap amunt