Alcaldes per la Pau, on la Lluïsa Moret és la representant de Sant Boi, ha emès un comunicat reclamant l’aturada del conflicte armat de la Franja de Gaza

La secció catalana d’Alcaldes per la Pau, de la qual la Lluïsa Moret n’és la representant a Sant Boi, han emès un comunicat en el qual es reclama que s’aturi el conflicte armat de la Franja de Gaza .

El Comunicat diu el següent:

ALCALDES I ALCALDESSES PER LA PAU A CATALUNYA RECLAMEN QUE S’ATURI EL CONFLICTE ARMAT DE GAZA

Des de fa setmanes, la població palestina de la Franja de Gaza està patint les conseqüències d’un conflicte armat que sembla no tenir final. Els bombardejos de l’exèrcit israelià han provocat la mort de centenars de persones, moltes de les quals són infants. També els coets de Hamàs han causat víctimes israelites. Famílies senceres han quedat sense les seves cases i s’han provocat danys en infraestructures vitals. La immensa majoria de les víctimes són civils.

Amb els passos fronterers tancats, els ciutadans i ciutadanes no poden fugir i són les víctimes innocents d’aquesta situació. Cal tenir present que l’atac directe sobre objectius civils, a més d’inadmissible i reprovable, està considerat un crim de guerra pel dret internacional. Aquests fets, per tant, cal que siguin investigats i jutjats.

Com a alcaldes i alcaldesses, que tenim com a funció principal procurar pel benestar dels ciutadans i ciutadanes, condemnem enèrgicament tot ús de la força i ens solidaritzem amb la població de Gaza. Com a membres de la xarxa internacional d’Alcaldes per la Pau, una organització que agrupa més de 6.000 municipis de tot el món compromesos amb la pau, no podem restar indiferents davant d’aquests fets. No hi ha cap justificació per utilitzar la violència per a la resolució dels conflictes. Demanem que s’aturin tots els bombardejos contra pobles i ciutats.

Reclamem als governs que s’impliquin en la recerca d’una solució al conflicte, que sigui pacífica i justa per a tothom. Que no s’ataquin zones poblades i no s’utilitzin les armes contra la població civil indefensa. Sol∙licitem que la comunitat internacional actuï immediatament per aturar tots els bombardejos, protegir la població civil i iniciar negociacions de bona fe que condueixin a una resolució pacífica del conflicte.

Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau

 

Granollers, 21 de juliol de 2014

Desplaça cap amunt