Ahir es va realitzar l’acte de signatura dels convenis amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Ajuntament de Sant Boi, Ensenyament Solidari i l’Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi duran a terme al llarg del pròxim curs escolar el projecte “20 anys d’agermanaments, 20 anys de cooperació santboiana” . Aquest dimarts, 22 de juliol, han signat un conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que s’ha compromès a destinar 32.000 euros per ajudar a finançar la iniciativa.Signatura_conveni

El projecte té com a objectiu fer visibles els processos de transformació que han experimentat els municipis de San Miguelito (Nicaragua) i Marianao (L’Havana, Cuba) gràcies a l’agermanament amb Sant Boi i els aprenentatges que l’agermanament ha comportat per a Sant Boi i la seva ciutadania.

Les escoles dels tres municipis , que han mantingut constants vincles durant aquests anys, tindran un protagonisme destacat en aquest projecte. El grup de teatre La Chinche, de Marianao (Cuba), farà tallers i un espectacle a centres de primària de Sant Boi el mes d’octubre vinent. Al novembre es presentarà el llibre “Agermanades”, amb dibuixos d’alumnes de Sant Boi, Marianao i San MIguelito (10 escoles santboianes hi prendran part).

També per al novembre està prevista l’estrena del documental “Sanmigueliteñas” , amb testimonis de dones del municipi centreamericà, i al desembre, durant la Fira de la Puríssima, es podrà visitar l’ exposició “Solidàries” , que ret homenatge a les persones de Sant Boi que han protagonitzat l’agermanament durant aquests vint anys.

Han signat el conveni l’alcaldessa, Lluïsa Moret ; el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Jordi Portabella ; i representants de les entitats Ensenyament Solidari i Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi.

En el mateix acte es va signar un altre conveni de col·laboració, en aquest cas entre Desos, Opció Solidària, Veterinaris sense Fronteres, l’AMB i l’Ajuntament de Sant Boi. El conveni permetrà dur a terme a les aules de la ciutat un programa socioeducatiu sobre el dret a l’alimentació .

Desplaça cap amunt