L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat aportarà 3.000 € al projecte de Resposta de la Crisi Humanitària arran de les Inundacions als Campaments Saharauis de Tindouf.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) fa una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a la resposta davant les inundacions que han afectat els Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf  (Algèria), a l’Àfrica Occidental.

La tarda del 21 de setembre la wilaia d’El Aiun es va veure afectada per fortes pluges, que van provocar afectacions materials considerables, concretament a les escoles, guarderies infantils, dispensaris i seus de les administracions públiques. A més, les haimes i els habitatges van quedar malmesos de manera substancial i moltes famílies van perdre casa seva i les reserves d’aliments de què disposaven.

Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents al terreny, van resultar ferides diverses persones. La MLRS en col·laboració amb les agències de Nacions Unides presents als campaments de refugiats han procedit a una avaluació de les pèrdues i dels danys ocasionats per aquestes inundacions, també com de les necessitats més urgents.

Des del Fons Català, la CCASPS i molts ajuntaments catalans es treballa des de fa anys per la resolució pacífica del conflicte del Sàhara Occidental. En aquesta ocasió no som aliens al patiment que la prolongació d’aquesta situació suposa, especialment entre els refugiats i els desplaçats sahrauís, que en són les principals víctimes.

Així, el Fons Català, juntament amb la CCASPS, reitera la crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a adherir-se a aquest procés de suport a la població afectada a través d’aquesta Campanya d’Emergència, que es concretarà en un projecte que es definirà a partir de les prioritats expressades avui mateix pel delegat del Front Polisario a Catalunya.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat aportarà 3.000 € a aquest projecte.

Desplaça cap amunt