Estrena del documental commemoratiu dels 20 anys d’agermanament “Sanmigueliteñas”

imatge_SanMigueleteñas

La tarda del dijous 27 de novembre tindrà lloc l’estrena del documental “Sanmigueliteñas”,a les 19h, als Cinemes Can Castellet de Sant Boi, amb entrada lliure.

En aquest documental, dirigit per Isaak Lupiáñez Fontanet, les dones de San Miguelito (Nicaragua) prenen la paraula. Elles són: Ana Clemencia Ávalos, alcaldessa de San Miguelito; Maylin Díaz, promotora del projecte de Radio Humedales; Yadira Ávalos, beneficiària d’un microcrèdit i amb molta vinculació amb les persones de Sant Boi que han viatjat a San Miguelito; Agustina Pérez, subdirectora de l’Institut Las Palomas i membre del CAPS de Las Palomas; Ubaldina Torres, líder comunitària i beneficiària d’un microcrèdit de FUMSAMi; i Isidra Estrada, camperola beneficiària d’un microcrèdit de DESOS.

Aquest documental, fet des de la humilitat i l’aprenentatge que l’agermanament ens ha proporcionat durant aquests vint anys, pretén fer-nos viatjar a la realitat local del municipi germà de San Miguelito (Nicaragua) a través de les veus de les dones sanmigueliteñas. Elles són les protagonistes d’aquest documental i ningú millor que elles per transmetre, a través de la seva pròpia experiència, els efectes de la pobresa que impacta de diferent manera en homes i dones, i com aquests vint anys de col·laboració han transformat el municipi i han generat noves oportunitats per a elles i per a la resta de la societat.

A Sant Boi fem de la solidaritat una de les nostres banderes i dels agermanaments, part del patrimoni intangible de la ciutat, i esperem que aquest treball serveixi per visibilitzar aquesta aposta i posar en valor i en coneixement de tota la ciutadania la feina feta per la cooperació santboiana.
Teniu a les vostres mans un documental que, des de la quotidianitat de les dones que el protagonitzen i el seu procés d’apoderament, desborda esperança i ganes de viure. Esperem que provoqui en totes i tots vosaltres un sentiment d’orgull ja que cadascun de nosaltres som, en part, responsables de la millora de les condicions de vida d’aquestes dones.

 

 

Desplaça cap amunt