Sant Boi se suma a la campanya d’emergència pel terratrèmol del Nepal

nepal-dia-2-3_642x428
L’Ajuntament aportarà 3.000 euros per ajudar a donar resposta als efectes del terratrèmol del Nepal. Aquesta proposta s’ha impulsat des de la Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau.
Sant Boi se suma d’aquesta manera a la campanya d’emergència que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD). El govern nepalí ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha demanat ajut internacional.L’Ajuntament col·laborarà econòmicament amb el projecte Resposta als efectes del terratrèmol a Nepal , després que el FCCD hagi fet una crida als ens locals i les institucions supramunicipals per sumar-se al procés de reconstrucció de les àrees del país afectades i donar suport a la població damnificada.L’objectiu de les campanyes d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és la “reconstrucció postemergent”, és a dir, acompanyar els esforços que el propi país ha començat a dur a terme amb l’acompanyament de la cooperació internacional.

El passat dissabte, dia 25 d’abril, un terratrèmol de magnitud 7,8 graus de l’escala de Richter va sacsejar el Nepal i va ocasionar més de 3.000 pèrdues humanes i nombrosos danys materials. Segons l’OCHA-Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides a l’Àsia i el Pacífic, s’estima que la xifra de persones afectades a l’àrea impactada pel terratrèmol és de més de 6,6 milions.

Aquests fets s’agreugen per l’alta vulnerabilitat que pateix aquest país, un dels més empobrits del món , que pot no estar preparat per donar resposta a un desastre d’aquesta magnitud. El conflicte intern que pateix el país des de fa anys és un factor que n’ha limitat el desenvolupament. Malgrat els Acords de Pau signats l’any 2006, que han suposat una certa estabilitat i han assentat les bases per al creiexement, la situació de vulnerabilitat que viu la major part de la població nepalesa és molt elevada.

Desplaça cap amunt