Sant Boi Ciutat Refugi

ciutatrefugiSant Boi és una ciutat d’acollida, històricament implicada en la defensa dels drets humans, la solidaritat i la pau i compromesa en la lluita contra les desigualtats. Des de fa anys, treballa per aquests objectius en coordinació amb entitats municipalistes i ONG especialitzades.

És en aquest context de treball conjunt i coordinat com Sant Boi enfoca la seva contribució activa per ajudar les persones refugiades a Europa arran de la guerra civil de Síria i altres conflictes internacionals.

La participació de Sant Boi es concretarà en:

-Moció de suport consensuada

En el Ple municipal del dijous 17 de setembre està prevista l’aprovació d’una moció de suport a les persones refugiades, consensuada per tots els grups municipals, fonamentada en el text que han proposat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Sant Boi hi demanarà a la Unió Europea i als governs espanyol i català incrementar els recursos pressupostaris, les places d’asil i els períodes d’acollida a les persones refugiades i descentralitzar la gestió d’aquesta crisi humanitària envers els municipis.

-Pla d’acollida i declaració de ciutat refugi

L’Ajuntament elaborarà un pla municipal d’acollida a les persones refugiades per organitzar l’atenció a les persones que puguin arribar al municipi un cop la Unió Europea hagi assignat els contingents de persones a cada estat membre. En la moció del 17 de setembre es declararà Sant Boi com a “ciutat refugi”.

-Concentracions els dimecres

L’Ajuntament ha decidit donar ple suport a les concentracions de protesta convocades cada dimecres, a les 20 hores, per Pallassos sense Fronteres per exigir a les institucions europees que posin fi al patiment de les persones refugiades, amb el lema “1 minut de vergonya, 1 minut de dignitat” (#1minutdevergonya). A Sant Boi, la primera d’aquestes concentracions tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament el dia 16 de setembre.

-Aportació econòmica municipal

Es destinaran 4.660 euros a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

-Ajuda de persones particulars

L’Ajuntament ha habilitat a la pàgina web municipal un formulari on poden inscriure’s les persones de la ciutat interessades a oferir ajuda a les persones refugiades per cobrir les seves necessitats en matèria d’educació, habitatge, sanitat, assessorament jurídic, integració en el medi… Es pot col·laborar econòmicament o també oferint allotjament, acompanyament per fer gestions, tasques de traducció o mediació, etc. Moltes persones de la ciutat ja han ofert la seva ajuda.
Comptes per a aportacions econòmiques

Desplaça cap amunt