Ciutadania de Sant Boi s’uneix a la convocatòria d’ #1minutdevergonya, a favor del dret de les persones refugiades.

IMG_6656

Aquest dimecres 16 de setembre, a les 20h, ciutadania de Sant Boi de Llobregat es va concentrar a la Plaça de l’Ajuntament per unir-se a la convocatòria d’ #1minutdevergonya a favor del dret de les persones refugiades.

Hi van participar unes 100 persones responent a la crida feta per una Comissió Ciutadana, amb el suport de l’Ajuntament, de sumar-nos a la nostra ciutat a la campanya “1 minut de vergonya, 1 minuts de dignitat” que ha llançat Pallassos Sense Fronteres. La convocatòria continuarà vigent fins que no convïi la situació de les persones refugiades.

Hi va intervenir l’Alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret i la Tinenta d’Alcalde de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez. El manifest de la convocatòria ho va llegir Pasión Mora, acompanyada del seu marit Malek Al-Saghir, una parella de refugiats sirians que ja viuen a la nostra ciutat.

IMG_6672

Aquest és el manifest que va ser llegir:

“Un minut de vergonya, un minut de dignitat”

És la campanya engegada per Pallassos Sense Fronteres amb concentracions de protesta, els dimecres a les 20 h davant dels ajuntaments.

Després de 3 setmanes d’iniciar aquesta campanya ja són moltes les poblacions de tot Catalunya ho secunden.

La ciutat de Sant Boi, des d’una Comissió Ciutadana formada per entitats locals, ONG i amb el suport de l’Ajuntament, s’adhereix a aquesta campanya.

Volem fer sentir la nostra veu de rebuig a la situació que estan patint les persones que s’han vist obligades a abandonar els seus països en guerra i exigir a les autoritats, que prenguin les mesures necessàries per trobar una solució al més aviat possible.

Per això s’ha iniciat aquesta campanya mitjançant la qual volem exigir a les nostres autoritats un mínim d’humanitat i fer callar les veus inhumanes que es neguen a donar suport a tota aquesta gent.
Arran dels esdeveniments que s’estan produint últimament amb els refugiats que arriben a Europa buscant consol i ajuda, procedents principalment de nombrosos països en guerra com l’Iraq, Síria, Afganistan, Sudan, Nigèria, Somàlia, Eritrea i altres, ens veiem absolutament impotents i al mateix temps volem expressar el sentiment de vergonya que ens envaeix davant l’actitud dels governs europeus.

Seguim assistint horroritzats a les notícies que ens parlen d’infants ofegats i fronteres tancades i seguim veient la inoperància dels nostres governs i institucions europees, per la qual cosa seguim reclamant a les nostres institucions que es respectin les Convencions de Ginebra a les que els nostres estats estan adherits, en concret la del 28 de juliol de 1951, ratificada en el protocol sobre l’estatut de refugiats de 1967, i que en aquest cas garanteix la vida, integritat física i la llibertat a les poblacions que fugen de la guerra.

Els països europeus han signat i ratificat aquest compromís, en el qual en l’article 31 diu que no es pot penalitzar cap refugiat per haver entrat de forma irregular si procedeix d’un lloc on la seva vida estava en perill i s’ha presentat a les autoritats.

I per tot això volem manifestar la nostra vergonya amb aquest minut de silenci.

ciutatrefugi

Desplaça cap amunt