Més de 900 alumnes d’ESO i Batxillerat han participat a la tercera edició del Fòrum d’alumnes “Defensors i defensores dels drets humans 2015”

12068427_979646468725037_2766579703713157862_o

Més de 900 alumnes d’ESO i Batxillerat han participat, els dies 6 i 7 d’octubre a Can Massallera, a la tercera edició del Fòrum d’alumnes “Defensors i defensores dels drets humans”.

IMG_7748IMG_8255

Aprofitant la visita de persones defensores dels drets humans al nostre municipi, més de 900 joves de diferents centres de secundària han pogut escoltar, preguntar i reflexionar conjuntament sobre els Drets Humans amb tres referents positius internacionals. El dimarts dia 6, l’alumnat de batxillerat ha escoltat el testimoni de Maryam Al Khawaja, defensora del dret a la llibertat d’expressió a Bahrein (Orient Mitjà). L’alumnat d’ESO ha interactuat dimecres 7 amb la Yolanda Oquelí, defensora guatemalenca pel dret al medi ambient, i Helena Maleno, defensora del dret a la lliure circulació de les persones migrants, especialment a la frontera de Ceuta i Melilla.

IMG_7693

Els Fòrums també van comptar amb una obra de teatre per a cada activista participant, creada i representada pels joves del grup de teatre social de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència, format per alumnat dels diferents instituts de sant Boi. L’objectiu és visualitzar i empatitzar millor amb cada causa i gaudir de l’art com a via de comunicació d’idees i emocions que van directes al cor.

Sin título

Aquesta activitat s’ha acompanyat d’un taller previ i posterior, per aprofundir en la reflexió de la importància dels Drets Humans per construir una societat més justa, equitativa i solidària per a tothom. Es realitzen més de 70 tallers per més de 950 alumnes participants. Els joves han fet un taller previ al Fòrum per conèixer més a fons la tasca de cada persona defensora i un de posterior per posar en comú els aprenentatges i impactes del fòrum, així com per reflexionar sobre què podem fer per passar a l’acció, tant a nivell col·lectiu com individual. Aquests tallers han estat realitzats per Rodrigo Prieto de l’Institut Diversitas.

Enguany, la novetat ha estat l’ampliació de l’activitat a tres fòrums, un per a l’alumnat de l’ESO i dos específics per a Batxillerat.

IMG_7804

Més fotografies en aquest enllaç: https://goo.gl/l8IWaf

Desplaça cap amunt