22 de març, Dia Mundial de l’aigua

Avui dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, a dia d’avui 783 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua, 2.600 milions si parlem de sanejament. El Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament volem dedicar el dia Mundial de l’aigua a reflexionar sobre el paper de la cooperació en el camp de l’aigua.

Lluny de grans projectes i obres faraòniques, la cooperació que fan els municipis amb altres pobles del món és una de les vies més eficaces per fer efectiu aquest Dret Humà, una tasca no sempre visible però imprescindible i que ens permet caminar cap a una societat més justa, solidària i cohesionada.

Per a poder visibilitzar aquesta feina, des del Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament avui llancem una mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. El grup treballa amb l’objectiu de millorar la governança local i legitimar la cooperació en el sector aigua i sanejament a través del treball en xarxa, tot integrant actors catalans i dels països del Sud.paginaweb

La web mostra el nº de projectes de cooperació en aigua i sanejament que han iniciat els municipis catalans els darrers anys, així com l’import d’aquests projectes. Plantejant preguntes com ara, és la cooperació una prioritat? Com a afectat la Crisi econòmica en els projectes d’aigua i sanejament? També mostra els projectes segons la seva tipologia, i això permet conèixer l’evolució dels projectes de cooperació a través dels anys.

Des del Grup de Treball de l’aigua us volem convidar a commemorar el Dia Mundial de l’Aigua tot redoblant els esforços per garantir el dret humà a l’aigua i al sanejament, sumar-vos al grup de treball i donar a conèixer la pàgina web http://aiguaicooperacio.cat/

 

Desplaça cap amunt