“La solidaritat informada i les polítiques públiques són la millor manera d’ajudar les persones refugiades”

La Federació Catalana d’ONG presenta avui el següent comunicat:  “La solidaritat informada i les polítiques públiques són la millor manera d’ajudar les persones refugiades”.

A través de les ONG que són membres de la LaFede.cat així com dels contactes fets amb la Plataforma Stop Mare Mortum, se sap que els magatzems a Idomeni estan desbordats. El que realment falta a Idomeni és voluntat política, no sabates. La societat grega, la més propera, és també una de les més solidàries d’Europa i està responent de manera exemplar. A més, hi ha països que estan més a prop de Grècia que ja han enviat molta ajuda material. Lafede.cat demana a les entitats que fan crides per enviar l’ajuda que demanin la informació i el suport necessaris abans i no després de fer aquestes crides, i demana a la ciutadania que es pregunti sempre per la capacitat posterior de gestionar els enviaments. Lamentablement, l’experiència en recollides de material sense la infrastructura necessària acaba generant grans despeses imprevistes i  sovint el material no surt de Catalunya per la impossibilitat de fer-ho arribar.

Lafede.cat fa una crida a persistir en la solidaritat i l’acollida amb les persones refugiades, i a acompanyar-la d’accions de denúncia social i política.

http://www.lafede.cat/la-solidaritat-informada-i-les-politiques-publiques-son-la-millor-manera-dajudar-les-persones-refugiades/

refugiados

Desplaça cap amunt