El govern local de Sant Boi de Llobregat ha emès un comunicat sobre l’acollida de persones refugiades a Europa i crida a la participació a la manifestació de demà dissabte a Barcelona

1798983_1010781295611554_2801163971907589511_o

Arran de la crisi que estem visquent a Europa amb la situació de les persones refugiades, el govern local de Sant Boi de Llobregat condemna tota violació del dret internacional humanitari, els drets humans i, en especial, els drets dels infants i exigeix la fi de la violència i el seu suport a la recerca d’una solució política al conflicte de Síria a través de converses de pau inclusives, sense condicions prèvies, i que respectin els drets i aspiracions de la població siriana, que culminin amb unes eleccions lliures i democràtiques.

El govern local de Sant Boi de Llobregat, compromès amb els valors universals de democràcia, justícia i llibertat, davant la gravetat de la situació que pateixen les persones que fugen dels conflictes armats, manifesta que l’acollida de persones refugiades constitueix un deure per a tots els països democràtics, tal com recull la Convenció de Ginebra que, cal recordar, forma part de la nostra legalitat.

Davant els preacords que es van assolir el passat 7 de març en la cimera entre la UE i Turquia i, que estant sent discutits en el Consell Europeu dels dies 17 i 18 de març, el govern local manifesta la seva preocupació pel fet que aquests puguin vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades, empitjorant la crisi humanitària que estan vivint, i sol·licita al Govern en funcions de l’Estat que bloquegi el preacord i posi per davant la protecció de les persones perseguides.

El govern local se suma a la crida feta per la Diputació de Barcelona a les institucions catalanes, espanyoles i europees a intensificar les actuacions concretes que millorin les condicions de vida en els camps d’acollida de persones refugiades i en les rutes de trànsit i a posar atenció especial als grups més vulnerables del conflicte, dones i minories, i entre ells infants, prioritzant la seva alimentació, educació i restabliment psicològic i facilitant la reunificació familiar.

Així el govern local se suma a les diferents iniciatives que des de diferents institucions i entitats s’estan impulsant com a rebuig davant la passivitat i inoperància de les institucions de la Unió Europea en la implementació d’una política comuna d’acollida als refugiats i conforme al sistema internacional i europeu de Drets Humans; així com la denúncia expressa a aquells Estats membres que a través d’accions unilaterals -i mitjançant el discurs del racisme i la xenofòbia- bloquegen qualsevol possibilitat d’acord.

Per això, penjarà al balcó de l’Ajuntament una pancarta amb el lema “Sant Boi Ciutat Refugi. Benvinguts Refugiats” i fa a una crida a la nostra ciutadania a participar en la manifestació que tindrà lloc demà dissabte dia 19 de març, a les 17 hores a l’Estació de França/Parc de la Ciutadella de Barcelona amb el lema “#ProuRacisme.#Refugees welcome: plantem cara al racisme, a la islamofòbia, a l’antisemitisme i al feixisme”, convocant als santboians i santboianes a les 15.45 a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi per anar plegats a aquesta manifestació.

 

Desplaça cap amunt