30 de juliol, Dia Mundial contra la Tracta de Persones

Al ple de juliol de l’Ajuntament de Sant Boi es va llegir el següent text per commemorar el Dia Mundial contra la Tracta de Persones, que serà el proper 30 de juliol:

L’Assemblea General de les Nacions Unides del 18 de desembre de 2013 va acordar designar el 30 de juliol de cada any com a Dia Mundial contra la Tracta de Persones per crear consciència sobre la situació de les víctimes de la tracta i per protegir els seus drets.

La tracta de persones és un delicte que explota a dones i homes, a nens i nenes, amb nombrosos propòsits, inclosos el treball forçós i el sexe. L’Organització Internacional del Treball calcula que gairebé 21 milions de persones a tot el món són víctimes del treball forçós, incloent-hi les víctimes de tracta per a l’explotació laboral i sexual. Si bé es desconeix quantes d’aquestes persones van ser objecte de tracta, la xifra implica que en l’actualitat hi ha milions de víctimes.

Tots els països estan afectats per la tracta, ja sigui com a país d’origen, com a país de trànsit o com destinació de les víctimes. Les dones i les nenes constitueixen la majoria de les víctimes de la tracta de persones, especialment les sotmeses a l’explotació sexual. Les persones que fugen dels conflictes i la pobresa també corren el risc de ser víctimes de la tracta. Aquestes persones són enganyades i sotmeses a servitud amb la falsa promesa d’un treball ben remunerat, privades dels seus passaports, endeutades per la força i explotades com a mà d’obra esclava. Es tracta d’una agressió contra les seves llibertats i contra els seus drets humans fonamentals.

Per superar aquesta amenaça transnacional, tots els països han de conjuminar esforços donant suport i protegint a les víctimes i perseguint i enjudiciant els delinqüents.

En el Dia Mundial contra la Tracta de Persones, els estats han de prendre la decisió, en nom de la justícia i la dignitat de les persones, d’actuar conjuntament contra aquesta nova forma d’esclavitud tan execrable com l’antiga.

Desplaça cap amunt