Dia Internacional de la Pau 2016

El dia 21 de setembre és el Dia Internacional de la Pau. Durant aquest mes, a Sant Boi, es faran diferents activitats lúdiques i culturals per celebrar aquesta jornada:

De l’1 al 30 de setembre es pot veure a la Plaça Catalunya l’exposició Living on the Edge. Conflictes i reconciliació en ciutats dividides d’Europa. Es tracta d’un projecte de Marco Ansaloni, fotoperiodista especialitzat en història, cultura i societat i d’Angelo Attanasio, periodista i realitzador de vídeos.

L’exposició fotogràfica, produïda per l’Institut Català Internacional per la Pau, sorgeix del treball periodístic que els seus autors han dut a terme en quatre ciutats dividides d’Europa: Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre). A través de 26 panells, Living on the Edge mostra els conflictes que han viscut aquestes quatre ciutats i com aquests han dividit la seva població.

La mostra va acompanyada de diferents peces audiovisuals que es poden veure al canal you tube de l’ICIP: https://www.youtube.com/user/ICIPtube.

 

Paral·lelament, la plataforma Stop Mare Mortum, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi, organitza Música sense fronteres, un concert solidari amb les persones refugiades. A l’acte, que tindrà lloc a Can Massallera el dissabte 17 de setembre (18h), hi participaran els grups musicals Camí de l’Est, Séptimo A, Son de la Chama, Bonobos i The Perdidos al Río. Tricomedy presentarà l’activitat i també hi haurà parlaments de l’entitat organitzadora i d’altres organitzacions que treballen pels drets de les persones refugiades. Els diners recaptats aniran destimats a la campanya de Stop Mare Mortum.

 

Finalment, com a activitat central, dimecres 21 de setembre (19h Can Massallera) es farà la taula rodona Converses de pau. Colòmbia. En aquest espai comptarem amb la participació de Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Lina María González, membre de l’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes a Colòmbia i Betty Puerto, dirigent colombiana de la Plataforma Colòmbia en Pau. Tono Albareda, vicepresident de la FCONGD i co-fundador de la Taula per Colòmbia, moderarà la taula.

cartell-jpg

Desplaça cap amunt