Sant Boi Comerç inicia una campanya de suport al Pla municipal d’acollida a persones refugiades

L’Associació Sant Boi Comerç, en col·laboració de amb l’Ajuntament, va engegar fa poques setmanes la campanya de sensibilització “El comerç local Acollidor”. La iniciativa neix de l’interès del comerç local de participar en l’àmbit de la sensibilització ciutadana entorn la situació de les persones refugiades i els seus drets, afavorint així un millor coneixement del Pla i el procés d’acollida.

La campanya es va iniciar durant els dies de nadal, després que sortís la Nota de premsa informativa a mitjans de desembre de 2016. Concretament, a cadascun dels comerços participants s’ha col·locat el distintiu d’establiment col·laborador amb Sant Boi, Ciutat Refugi (enganxat al vidre de l’aparador), un a més d’un display informatiu situat al taulell de la botiga amb el qual  es fa un reclam per col·laborar amb el Pla, quadríptics i una guardiola en cada botiga per recaptar fons per les necessitats de les famílies acollides

L’Associació Sant Boi Comerç representa a més de 170 botigues a la ciutat i treballa per promoure el comerç local i diferenciar-lo de les grans superfícies, posant en valor la vida que aporten a la ciutat i la seva voluntat de responsabilitat social. La campanya aprofita el gran potencial que tenen els comerços locals com a agents comunicadors a la ciutat per esdevenir una plataforma de sensibilització de les persones refugiades, tot afavorint el procés d’acollida al municipi i la creació d’una xarxa ciutadana.

La proposta, iniciada per Joan Ros, un comerciant molt actiu de l’associació, va sorgir en una de les reunions de la Taula ciutadana d’acollida a les persones refugiades de Sant Boi, i s’emmarca en les actuacions del segon eix del Pla d’acollida a la ciutat (educació per la solidaritat, comunicació del Pla i l’articulació del voluntariat).

A través de la participació d’aquests comerços en el procés de difusió del Pla d’acollida, es preveu que s’ampliï la xarxa de persones voluntàries vinculades al Pla, així com el coneixement ciutadà del Pla i els seus objectius. A més, a partir de la campanya es vol obtenir un fons econòmic solidari per contribuir a les despeses que tinguin les famílies acollides a la ciutat.

Una altra activitat prevista en la campanya per a principis d’aquest any és fer un “Cafè acollidor” amb la regidora i amb algun tècnic/a vinculat al Pla d’acollida per conèixer com s’està treballant el tema (a partir d’agenda de trobades per barris per facilitar la participació dels comerciants).

Desplaça cap amunt