Sant Boi celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) 2017

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau es commemora el dia 30 de gener (i els dies propers a aquesta data) a escoles de tot el món, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

L’objectiu de celebrar el DENIP o la Setmana de la no-violència i la Pau respon a la necessitat de construir una educació que vetlli per la tolerància, la solidaritat, els drets humans i la cultura de pau i la la no-violència.

A través de diferents activitats adaptades als grups d’edat de l’alumnat, es pretén sensibilitzar i explicar que la consecució de la pau té moltes dimensions, entre les quals es troba la resolució pacífica i dialogant dels conflictes.

A Sant Boi, del 23 al 28 de gener l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats infantils i familiars a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer per treballar la  Pau i la no-violència:

De dilluns a dijous, cada tarda, nens i nenes han participat en diferents tallers creatius on, a través de diferents manualitats (collage per la pau, maraques, corda per “estendre” la pau, etc.) han reflexionat sobre el concepte de PAU, la solidaritat i la no-violència. Divendres a la tarda, infants i famílies van gaudir de la sessió de contes per la pau, amb tres històries d’aventures: L’avia Lola; La Lia, la Mei i el Saïd i muntanya dels colors. Dissabte al matí nens i nenes van conèixer la història de La Joana Pometa i l’ocellet Darío a través de l’espectacle teatral familiar que tancava la setmana d’activitats del DENIP.

Paral·lelament, s’han fet arribar diferents propostes pedagògiques i recursos per treballar la pau als diferents centres educatius de la ciutat, alguns dels quals han realitzat tallers i activitats sobre la temàtica amb el seu alumnat al llarg de tota la setmana.

Desplaça cap amunt