Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2017

El passat dissabte 13 de maig vam celebrar a la Plaça Catalunya de Sant Boi una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Organitzada per SETEM, amb la col·laboració d’altres entitats, la festa d’enguany tenia el lema “La Revolució de les butxaques”, que es va utilitzar a la trentena de municipis que es van unir a la celebració fent diverses activitats.

Durant tot el matí, les persones que passaven per la plaça van poder passejar per la Fira d’entitats de cooperació i solidaritat, que informaven sobre els seus projectes i venien artesania. Per tal de seguir donant suport a diferents iniciatives del comerç local, aquest any també hem comptat amb la participació d’Art per Art i WeArt, dos col·lectius d’artesanes que es van unir a la carpa d’entitats, on també es van vendre productes de Comerç Just i es podia degustar el cafè de La Cafetera Bike, especialitzada en cafè de proximitat, ecològic i de temporada per endur.

Les activitats infantils i familiars no hi podien faltar, i els diferents nens i nenes van poder gaudir del taller Taller de Circ a les Golfes, a càrrec de Los Herrerita, l’Espai de tallers de manualitats solidàries i maquillatge i l’espectacle de teatre i titelles Bon Profit!, sobre alimentació saludable i consum de proximitat, a càrrec de la Companyia Tanaka Teatre.

A mig matí es va fer una a lectura conjunta del manifest de la festa, per part de les entitats, a través del qual es feia una crida perquè la ciutadania prengui consciència de les conseqüències que implica l’actual model de consum, en quant a les vulneracions dels drets humans, i conegui les alternatives de consum que són justes per als productors i productores.

Desplaça cap amunt