Èxit de la VII edició del Dia Mundial de la Narració Oral

L’escola Pedagogium Cos i l’Escola Municipal de Música Blai Net han impulsat, un any més, la celebració a Sant Boi de Llobregat del Dia Mundial de la Narració Oral, que compta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. Enguany, la jornada s’ha dedicat a fer visibles els drets dels infants, a través de sis contes que els i les alumnes de 4t de primària del Pedagogium Cos van representar a l’escenari de Can Massallera.

Els contes van abordar qüestions fonamentals com el dret a la pau, l’accés a l’educació o el respecte de la diversitat, entre altres. Les narracions teatralitzades, en les quals van participar mig centenar d’estudiants del Pedagogium Cos, van comptar amb acompanyament musical en directe. Una trentena d’alumnes de l’Escola Municipal de Música Blai Net van aportar, amb els seus instruments, una bona dosi d’expressivitat i música a les narracions.

A l’inici de l’acte, la mestra Esther Lozano, de l’escola Pedagogium Cos, i Jordi de la Torre, de l’escola de música, van explicar com s’havia preparat la commemoració i com havia estat el procés d’aprenentatge de l’alumnat. També van intervenir-hi l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’alcalde de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez. Totes dues van agrair la seva dedicació a les escoles impulsores d’aquesta iniciativa. Moret, a més, va insistir en la rellevància del tema escollit per a aquesta edició, i va recordar que cal continuar treballant per aconseguir la garantia efectiva dels drets dels infants.

La jornada va comptar també amb la participació i dinamització de la narradora Anna Garcia, que de caixes de colors va treure històries que parlaven d’alguns dels drets de què han de gaudir els infants. Acompanyada del seu acordió, va aconseguir fer cantar i picar de mans tot l’auditori de Can Massallera.

El Dia Mundial de la Narració Oral es commemora cada 21 de març. Impulsat a Suècia a principis dels anys 90, se celebra actualment a més de 25 països del món.

Desplaça cap amunt