Sant Boi i el Fons Català encaren un nou any de col·laboració

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat van signar a finals de juliol un nou conveni de col·laboració. El text recull el compromís de Sant Boi de participar en diversos projectes de cooperació internacional, per un valor global de 62.000 euros.

Entre les accions previstes hi ha, per exemple, donar continuïtat al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa conjunta de diversos municipis i impulsada inicialment per l’Ajuntament de Sant Boi. El projecte farà possible una gira, per diferents localitats catalanes, de defensors i defensores dels drets humans de diferents països del món (Estats Units, Mèxic, Hondures, Senegal, Myanmar, Palestina, Egipte i Guinea Equatorial). L’objectiu és donar a conèixer la seva situació i conscienciar la ciutadania mitjançant la seva participació en xerrades, col·loquis i exposicions.

El conveni dota de finançament el Pla d’educació i formació per a la solidaritat de Sant Boi de Llobregat, que inclou accions com les commemoracions públiques del Dia Mundial de les Persones Refugiades o el Dia Mundial de la Narració Oral, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, l’edició de la revista municipal Solidària o activitats de sensibilització als centres educatius.

També es preveu una aportació per a les campanyes d’emergència que es puguin realitzar al llarg de l’any a causa de catàstrofes humanitàries o altres circumstàncies.

Des de l’any 1990, l’Ajuntament de Sant Boi és membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, un organisme constituït per més de 300 ajuntaments catalans i altres institucions públiques com diputacions, consells comarcals i mancomunitats.

Desplaça cap amunt