Dia Internacional de la Pau 2018: parlem d’infància i conflictes armats

El proper 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Pau i, com en anys anteriors, Sant Boi se suma a la commemoració. El passat dissabte, la tercera edició del festival Música Sense Fronteres va donar el tret de sortida a una setmana de sensibilització a favor de la pau i els drets humans. Impulsat pel Col·lectiu VIO amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el festival va comptar amb la participació d’artistes locals com Maria Martí, The Perdidos al Río, Deskartats, Malas Pulgas o Camí de l’Est. Tota la recaptació obtinguda anirà destinada a projectes a favor de les persones refugiades.

El calendari marca encara dos esdeveniments més al voltant del Dia Internacional de la Pau. El més proper se celebrarà aquest dijous, 20 de setembre, a la sala d’actes de Can Massallera, a les 19h. Es tracta d’una taula rodona sobre infants i conflictes armats, que comptarà amb les intervencions de Chema Caballero, cooperant especialitzat en la realitat de les nenes i nens soldat, i Rosa Ortiz, que ens oferirà el seu testimoni com a nena refugiada de la Guerra Civil espanyola. El diàleg estarà moderat per Tica Font, del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

La setmana es clourà amb l’espectacle Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), que es podrà veure a Can Massallera el diumenge, 23 de setembre, a Can Massallera i a les 19h. L’obra serà interpretada per Carles Beltran, Lali Barenys i Natàlia Miró do Nascimento (Namina). És un recull de cançons i poemes d’artistes com Silvio Rodríguez o Ovidi Montllor, a través dels quals es denuncien les guerres i les seves conseqüències. L’entrada és gratuïta, però cal demanar una invitació a través del web Ticketea o a la mateixa taquilla de Can Massallera.

Per últim, recordem que des del 10 de setembre i fins l’11 d’octubre es podrà veure al vestíbul de Can Massallera l’exposició fotogràfica Life after hell. Es tracta d’un recull de fotografies que forma part d’un reportatge de Marco Panzetti, Premi Nacional de Fotoperiodisme 2018. La mostra posa cara i dóna veu a diferents persones que han fugit de les seves llars per cercar refugi a Europa, i que actualment es troben en centres de recepció d’immigrants a Itàlia.

Desplaça cap amunt