“Per la igualtat”, lema del Barrejant 2018

Entre el 3 i el 7 d’octubre Sant Boi de Llobregat acollirà la 23a edició del Barrejant, la Trobada de la Solidaritat de la ciutat. Com en edicions anteriors, la programació de la Trobada inclou una àmplia varietat d’activitats lúdiques, familiars i culturals. La cooperació i la solidaritat hi ocupen un espai central, que enguany gira al voltant del lema “Per la igualtat”.

 

La cultura, font per a la reflexió social

Des de l’organització del Barrejant, s’entén la cultura com a eina de transformació social, i és per això que gran part de les activitats programades estan vinculades a l’àmbit cultural. Entre altres activitats, la programació inclou la poesia de l’espectacle “La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal”, amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta. També hi tenen el seu espai la dansa, amb l’espectacle “The Cover”, de MigroDanza, i la música, amb Mixturas, Big Band Basket Beat Barcelona, La Banda Morisca i Chet.

A més, l’espectacle de foc dels Diables de Casablanca, la cercavila de gegants i la instal·lació artística “Privilegis”, de Laura del Valle, incorporen al programa les arts de carrer. D’altra banda, la projecció dels documentalsSamba: un nombre borrado“, dirigit per Mariano Agudo, i “Próxima parada, Huelva“, de Verónica Frenzel, Leonor Jiménez i Clàudia Prat, obrirà espais de debat i reflexió.

Pel que fa a les activitats infantils, s’ha programat l’espectacle de contes “Menja contes”, un concert de “Landry el Rumbero Quintet” i el taller permanent “Babel”. Hi haurà també un carrusel ecològic i una ludoteca al carrer.

 

Promoció d’un consum conscient i crític

El treball per la justícia social passa, necessàriament, per una presa de consciència dels efectes que tenen les pautes de consum, així com del seu potencial transformador. Per això, el consum conscient i crític és un element transversal del Barrejant.

En aquest sentit, la Trobada compta amb un mercat solidari de segona mà i amb un espai gastronòmic amb menjar saludable, ecològic i just (amb les propostes de “Menja Salut” i el “Bar Rejant”).

També es podran comprar les motxilles del Barrejant, peces fabricades a l’Índia amb cotó ecològic i produïdes de manera socialment responsable, amb certificat Earth Positive.

 

La defensa dels drets humans, una aposta de llarg recorregut

Sant Boi de Llobregat és membre del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que neix al 2013 i que és liderada per la ciutat fins l’any 2016. La participació de Sant Boi en aquest projecte fa possible la visita a la ciutat de veus destacades a nivell internacional en la defensa dels drets humans. Enguany, en el marc del Barrejant, Sant Boi comptarà amb la presència d’Spitou Mendy (originari del Senegal, defensor dels drets socials i laborals de les persones treballadores migrants a Andalusia), Margarita Pineda (indígena lenca i defensora dels béns comuns), Janahuy Paredes (activista mexicana per la denúncia de les desaparicions forçoses), Tun Khin (advocat de la minoria rohingya) i Manal Tamimi (activista palestina que resisteix l’ocupació israeliana).

 

PROGRAMA BARREJANT 2018

Desplaça cap amunt