‘Dones al carrer’, el crit de les escoles de Sant Boi pel Barrejant

Dones al carrer és el títol de la proposta que Ensenyament Solidari ha fet enguany a les escoles perquè s’apleguin i formin part del Barrejant. Es podrà veure el dissabte 6 d’octubre, en un acte en el qual també participarà la coral de l’Escola de Música Blai Net.

Amb Dones al carrer l’entitat es reivindica la igualtat, fent més visible la presència de les dones a la societat i denunciant les desigualtats que encara existeixen entre homes i dones. Com cada any, s’aprofita l’eix temàtic per afavorir un procés de reflexió prèvia a les aules que culmina amb una activitat conjunta a la plaça Teresa Valls i Diví. Hi participaran totes les escoles de Sant Boi de Llobregat, una escola del Prat de Llobregat i una altra de Santa Coloma de Cervelló.

Les escoles proposaran noms de dones per donar-los a carrers de la ciutat. Cada centre educatiu ha escollit un nom de dona per plantejar a l’Ajuntament que l’incorpori en els futurs carrers i places de la ciutat. De fet, una revisió dels noms de totes les vies de Sant Boi de Llobregat ha fet revelat que hi ha una desproporció immensa entre aquells carrers dedicats a homes i els que porten nom de dona (120 noms d’homes per 10 de dona). Així, les escoles han fet una recerca de dones significatives a llarg de la història per proposar que se’ls dediqui un espai públic a la ciutat.

Tot aquest treball es plasmarà amb la simulació d’una ciutat, feta amb cases de cartró, que ocuparà tota la plaça. Ensenyament Solidari ha preparat un tutorial per facilitar la construcció d’aquests edificis i fer més engrescador tot el procés. I ha convidat totes les escoles participants a reunir-se a la plaça per reivindicar plegades la igualtat.

La coral i el combo de l’Escola Municipal de Música acompanyaran tota aquesta posada en escena, que culminarà amb la cantada de la cançó Persones iguals, de Petaca. Posteriorment al Barrejant, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà aquesta instal·lació.

Desplaça cap amunt