Ben Guerir (Marroc) i Sant Boi de Llobregat comparteixen experiències de participació

Una delegació de Sant Boi de Llobregat va visitar els passats 12 i 13 de novembre la comuna de Ben Guerir, a la regió de Marràqueix-Safi (Marroc). La trobada entre càrrecs electes i personal tècnic dels dos municipis va servir per intercanviar experiències sobre participació ciutadana i en relació a la lluita contra la violència masclista.

La delegació santboiana estava formada pel regidor de Noves Formes de Participació i del Districte Oest (Marianao), Daniel Martínez, i dos responsables tècnics dels àmbits d’Igualtat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament.

Les jornades de treball van girar al voltant del nou marc legal marroquí, que busca eradicar la violència contra les dones. També es van abordar els processos innovadors de participació ciutadana que s’han dut a terme a nivell local en tots dos territoris. En aquest sentit, Sant Boi va donar a conèixer l’experiència de la campanya “Això no és amor” i el funcionament dels consells de districte i sectorials de la ciutat.

Com a conclusió es va assenyalar, d’una banda, la necessitat de definir acuradament què és la violència masclista, com es manifesta i com es pot visibilitzar. De l’altra, hi va haver acord sobre la conveniència de complementar el servei de queixes i suggeriments “T’escoltem”, més individual, amb consells col·lectius vinculats als centres de proximitat existents als barris. D’aquesta manera, es facilitaria el tractament de polítiques municipals complexes, com també la coordinació i el debat amb el teixit associatiu.

 

Campanyes contra la violència masclista i servei de queixes i suggeriments

Entre els resultats de l’intercanvi hi ha la definició per a la localitat marroquina de dues campanyes de prevenció de la violència masclista, una dirigida al públic general i una altra enfocada a joves. Pel que fa a la participació ciutadana, a la pàgina web de la comuna de Ben Guerir s’habilitarà un apartat perquè la ciutadania pugui fer arribar suggeriments i queixes d’una manera ràpida i eficaç, similar al servei “T’escoltem” de Sant Boi.

La visita de la delegació santboiana a Ben Guerir s’emmarcava en els projectes pilot impulsats des de la iniciativa de cooperació directa Reforç de la democràcia local al Marroc, liderada per la Diputació de Barcelona.

Desplaça cap amunt