Arriba a Sant Boi l’exposició “Hègira, una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”

Del 21 de març al 25 d’abril es podrà visitar al Museu de Sant Boi de Llobregat l’exposició fotogràfica “Hègira, una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”, del fotoperiodista Joakim M. Vila, sobre els camins que segueixen els refugiats que volen arribar a Europa.

L’exposició, itinerant, va ser inaugurada a Figueres a la Sala d’exposicions Casa Empordà l’octubre de 2017. A través de mig centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i en les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desitjos i les pors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i busquen una vida millor a Europa.

L’exposició de fotografies és la recopilació d’imatges fruit del viatge de Joakim M. Vila, entre juny i desembre de 2016, que abasta des del front de guerra de Mossul (Iraq) fins als assentaments de refugiats a les fronteres i a l’interior d’Europa. La “hègira” que mostra l’exposició inclou imatges en diversos escenaris de l’Iraq, Kurdistan, el Líban, Grècia, Sèrbia, Hongria, Alemanya, França i Espanya en el moment en què la Unió Europea i Turquia signen l’acord per bloquejar el flux de migrants des del Mediterrani oriental cap a Europa, on s’habiliten tanques i murs per contenir-lo i limitar-ne l’entrada. Així mateix, i des d’una perspectiva global del drama dels conflictes i la migració no voluntària, Vila mostra la crisi humanitària i els camps de desplaçats per la guerra a la República Democràtica del Congo.

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és fotoperiodista acreditat per la Federació Internacional de Periodistes (IFJ), llicenciat en Antropologia i en Treball Social, postgraduat en Desenvolupament i Cooperació Internacional i ha dedicat els darrers anys a denunciar i documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l’Amazònia.

INAGURACIÓ: L’exposició s’inagurarà el proper dijous 21 de març al Museu de Sant Boi, a les 19h, on el mateix autor de les fotografies presentarà la mostra i farà uina visita comentada. L’entrada és gratuïta.

 

Desplaça cap amunt