SBAct! #5 pel Dia Internacional de les Dones

ACT: Audiovisuals per una Cooperació Transformadora. SBAct!#5

“SBAct!” és una sèrie de clips audiovisuals que recull les lluites de diferents activistes que han passat per la nostra ciutat, ens han interpel·lat amb la seva tasca de sensibilització i ens han deixat el seu testimoni de compromís. En poc més d’un minut, cada clip ens explica aspectes clau de l’activisme d’aquestes persones.

La campanya vol donar a conèixer les històries d’aquestes persones defensores dels drets humans, tot posant en relleu el seu vincle amb Sant Boi de Llobregat. Pretén, d’una banda, visibilitzar resistències transformadores d’arreu del planeta i, de l’altra, generar espais de solidaritat i compromís.

Aquest cinquè clip de la sèrie es fa amb motiu de la celebració del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones i, com els anteriors, està clarament vinculat als ODS, particularment a l’Objectiu 5: “Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les nenes” i a l’Objectiu 10: “Reduir la desigualtat en i entre els països”.

Marisa Franco, activista pels drets de les persones migrants i contra les deportacions, membre del Colectivo Mijente.

Nascuda i crescuda als Estats Units d’Amèrica, Marisa Franco es defineix com a “dona xicana queer d’Arizona” i lluita en contra de les deportacions i pels drets de les persones migrants, i també pels drets civils, drets de les dones, drets de les treballadores de la llar i drets LGTBI+. Forma part de l’organització d’activistes Mijente: “pro-black, pro-woman, pro-queer, pro-poor.” Fou líder de la campanya #Not1MoreDeportation i ha participat en moviments de base claus que organitzen campanyes per a les persones amb rendes baixes i comunitats de persones racialitzades.

Marisa Franco va ser una de les defensores de drets humans que van participar en la VII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans. A Sant Boi va participar en el Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans que es va fer el dia 9 d’octubre de 2018 a Can Massallera.

És la protagonista d’aquest clip de SBAct! a on explica la lluita pels drets de les persones migrants als Estats Units.

Desplaça cap amunt