Dia Mundial de les Persones Refugiades 2019

Per quart any, en el marc del compromís com a Ciutat Refugi, Sant Boi de Llobregat commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb una programació d’activitats culturals  que vol afavorir una reflexió crítica sobre la situació actual de les persones refugiades i que centra especialment la mirada en la vulneració de drets humans a la frontera Sud.

Onze escoles s’han sumat a la iniciativa promoguda per l’Ajuntament que aquest any es desenvolupa en col·laboració amb RefugiArte i amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

El dia 20 de juny, mig miler d’infants d’entre 10 i 12 anys participaran en la creació de la  instal·lació artística Les (no) fronteres a la Plaça de l’Ajuntament, fruit de la col·laboració del Centre d’Art Can Castells i Refugiarte. El muntatge escenifica el flux de mercaderies a nivell global, d’un cantó a l’altre del planeta, en contraposició a les limitacions que sofreixen les persones en el dret a migrar i el dret d’asil. Aquest treball creatiu forma part d’un procés de reflexió iniciat a les aules a través del qual l’alumnat ha identificat la interdependència de la qual formem part, a través de diferents vincles (que per relacions personals o pel nostre consum) ens connecten amb d’altres zones del planeta. Per concloure l’activitat escolar, tindrà lloc la lectura d’un manifest i una actuació musical.

A la tarda, al hall dels cinemes Can Castellet, l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Blai Net tocarà dos temes per sumar-se a la commemoració i donar així la benvinguda a les persones assistents a la projecció del documental Fugir per estimar i ser. Després de la peça audiovisual, produïda per La Directa amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i el Servei Civil Internacional de Catalunya, es farà un col·loqui a càrrec d’un dels productors/es de La Directa i de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Complementant la programació d’activitats, de l’11 de juny al 10 de juliol el Museu de San Boi acollirà l’exposició fotogràfica A pie de Valla, del fotògraf  Jose Antonio Sempere, organitzada per Sindicalistes Solidaris.

Finalment, per cloure el programa d’activitats, divendres 21 juny tindrà lloc a Cal Ninyo l’espectacle Rebétiko: nascut a l’exili, de Yannis Papaioannou; una mostra d’imatge, música, paraula i dansa que parla de l’enyorança i l’arribada a una nova terra. L’espectacle serà a les 20.30h del vespre i l’entrada és lliure.

Aquesta activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Scroll to Top