Rebétiko: Nascut a l’exili

En el marc de la programació del Dia mundial de les Persones Refugiades 2019, el divendres 21 de juny a les 20.30h podrem gaudir de Rebétiko: nascut a l’exili, una proposta de Yannis Papaioannou amb Haris Yatros i Irene Jodar. L’entrada és gratuïta.

La guerra Greco-­‐Turca 1919- 1922 va provocar l’èxode massiu de la població grega de Turquia i més d’un milió i mig de refugiats varen arribar al país hel·lè. Grècia va rebre en poc temps el que representava el 25% de la seva població.
Aquest fet es va plasmar en totes les esferes de la societat i en especial de la cultura musical, a través de la música del
Rebétiko.

Davant dels fets actuals que afecten el mar Mediterrani, i amb l’herència musical que ha deixat l’exili a Grècia, el músic grec multiinstrumentista Yannis Papaioannou ens proposa un viatge teatralitzat a través de cançons de Rebétiko, que parlen de la terra enyorada i de la integració a un nou país.

Tot i que gairebé un segle separa les cançons de la situació actual, aquesta història musical teatralitzada permet a l’espectador que reflexionar sobre com la fugida i l’exili poden arribar a transformar la realitat d’un mateix.

La música grega s’ha nodrit de les persones refugiades, gent avesada a treballar i a festejar…Al seu costat els nostres músics van aprendre molt!” Markos Vambakaris, patriarca del Rebétiko.

Textos, direcció i música: Yannis Papaioannou
Actriu: Irene Jódar Guitarra, veu, ball: Jaris Iatrós
Assistenta producció: Evi Charalambidou

Desplaça cap amunt