Sant Boi de Llobregat col·labora amb la campanya d’emergència del FCCD pels efectes de la tempesta a Gàmbia

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha acordat aportar al Fons Catala de Cooperacio al Desenvolupament l’import de 1.000 euros, amb destinació al projecte “RESPOSTA D’EMERGENCIA ALS EFECTES DE LA TEMPESTA SEVERA A GAMBIA: FASE DE RECONSTRUCCIO“.

El passat 18 de juny de 2019 una tempesta severa de pluja i vent va afectar cinc districtes d’Upper River Region (URR) i Central River Region (CRR), al centre i l’est de Gàmbia.

Segons les dades facilitades pel coordinador de gestió de desastres d’URR, Hudul Colley, el balanç de víctimes ha estat el següent: tres víctimes mortals, 56 persones ferides de diferent consideració i 248 persones desplaçades sense llar ni sostre de 10 comunitats d’URR, segons dades proporcionades per l’Area Council d’URR. El coordinador ja ha avançat que des de la seva oficina calculen que les dades finals triplicaran aquesta xifra.

Pel que fa als danys materials, segons han informat diferents organitzacions que treballen sobre terreny i el propi representant del Fons Català al Senegal i Gàmbia, la tempesta ha deixat les conseqüències següents: 300 infraestructures destruïdes totalment o parcialment, entre habitatges familiars i infraestructures públiques com centres d’atenció primària i tres escoles a CRR; danys de consideració en hortes, tallers i altres infraestructures productives i greus afectacions a la xarxa elèctrica en gran part dels pobles afectats.

En aquest moment les diverses fonts consultades coincideixen que la necessitat més urgent és el “shelter” o refugi, és a dir, la reconstrucció dels sostres i dels habitatges més afectats abans que la temporada de pluges, que comença ara, s’intensifiqui.

Gambia Red Cross Society ha mobilitzat i desplegat 20 voluntaris per donar suport material i psicològic a les famílies afectades. A la zona, hi estan intervenint diverses ONG de l’Estat espanyol com Cultivant Vida, Amigos de Gambia, Nutrición Sin Fronteras, Fundació Wassu o Unomasuno+. També WASDA, una ONG local implantada a URR i sòcia del Fons Català, treballa a moltes de les comunitats afectades. Des de l’oficina espanyola de negocis a Banjul s’està organitzant la distribució de l’ajuda canalitzada per les ONG estatals, i estan fent tràmits per aconseguir teules i materials de construcció. L’ONG Amigos de Gambia ha aconseguit un camió per al transport d’aquests materials.

Així, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada. L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat fa una aportació de 1.000 euros a càrrec del conveni de col·laboracio 2019 que té amb el FCCD.

Desplaça cap amunt