11è clip de #SBAct!: Fabian Torres ens parla de la construcció de la pau

En  l’onzè clip de “SBAct!” parlem amb Fabian Torres García activista pels drets humans de Colòmbia que participa en diferents espais d’organització social que treballen per la pau i la justícia social. És membre del Col·lectiu Maloka de Barcelona i del Colectivo Sociojurídico Fals Borda.

El Col·lectiu Maloka, pren forma l’any 2002 com a espai de trobada entre persones colombianes migrades i exiliades a Barcelona i catalanes sensibilitzades per la situació social colombiana, sota la consciència de la necessitat d’emprendre accions urgents davant l’agreujament de la guerra al país, a on persisteix una sistemàtica violació dels drets humans i col·lectius de la població. Des de la seva creació el Col·lectiu Maloka ha apostat per una solució política al conflicte armat i ha donat el seu suport i solidaritat per la defensa i implementació dels acords de La Habana signats entre el govern colombià i les FARC, així com el suport a donar continuïtat als diàlegs de pau amb la guerrilla de l’ELN.  Actualment els preocupa el no compliment dels acords i la situació d’extermini contra les persones lluitadores socials a tot el país. Per això, continuen treballant des de la distància fent eco de les demandes de les organitzacions socials del país i denunciant activament la vulneració dels seus drets. Més informació a: www.colectivomaloka.org

SBAct: Audiovisuals per una Cooperació Transformadora és una sèrie de clips audiovisuals que recull les lluites de diferents activistes que han passat per la nostra ciutat, ens han interpel·lat amb la seva tasca de sensibilització i ens han deixat el seu testimoni de compromís. En poc més d’un minut, cada clip ens explica aspectes clau de l’activisme d’aquestes persones.

La campanya vol donar a conèixer les històries d’aquestes persones defensores dels drets humans, tot posant en relleu el seu vincle amb Sant Boi de Llobregat. Pretén, d’una banda, visibilitzar resistències transformadores d’arreu del planeta i, de l’altra, generar espais de solidaritat i compromís.

Cada clip es publica en el context de la commemoració d’un dia internacional, i es vincula també a un Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS conformen l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i són una guia per a les polítiques i accions de cooperació i solidaritat que es realitzen des del nostre municipi.

Desplaça cap amunt