BARREJANT 2019: per la Solidaritat!

Aquest any el Barrejant es celebrarà entre el 4 i el 6 d’octubre i tindrà com a lema “Per la solidaritat!”. D’aquesta manera finalitzarà la trilogia que en les dues edicions anteriors es van dedicar a la llibertat i a la igualtat respectivament.

El divendres dia 4 hi haurà l’acte inaugural a Can Massallera amb la participació dels defensors de drets humans nicaragüencs Amaru Ruiz i Magaly Castillo. A continuació es farà el tradicional sopar de la cooperació santboiana a càrrec de l’equip de missions i cooperació internacional del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu – Fundació Juan Ciudad ONGD i com a cloenda hi haurà l’espectacle de poesia i música «Un mar de paraules» de la mà de Veus de poetes, l’orquestra de vents Blai Brass de l’Escola de Música Blai Net i la companyia MigroDanza.

Dissabte el Barrejant es trasllada a la plaça Teresa Valls i Diví i al llarg de tot el dia es faran activitats adreçades al públic infantil, com l’espai de joc Tata Inti, el taller creatiu de caixes de cartró; música a càrrec de Mel Gimard, pianista, compositora i arranjadora que proposa una fusió de flamenc, jazz i música moderna; l’actuació del poeta, video-artista, slamer, performer i joglar Dani Orviz o l’espectacle de foc dels Diables de Casablanca. També hi haurà un espai per la conversa amb dos defensors de drets humans: Danilo Chammas, activista brasiler pels drets mediambientals i defensa de la terra i el territori davant de l’acció d’empreses mineres, i Leonard Rentería, activista social i artístic colombià que treballa per la construcció de la pau i el desenvolupament comunitari. Aquell mateix dia hi haurà un dels plats forts de la programació musical: l’actuació de la cantant, ballarina, percussionista i compositora de Costa de Marfil, Dobet Gnahoré una de les artistes més importants de la música africana contemporània, guanyadora d’un premi Grammy l’any 2010 a la millor intèrpret urban/alternative, Dobet Gnahore ja va actuar al Barrejant’13 i ens va enamorar amb la seva veu càlida i potent, el seu carisma i la seva gran presència. De nou actuarà a Sant Boi després de la seva participació en la cerimònia inaugural de la Copa Africana de Nacions de Futbol el passat  21 de juny a l’estadi del Caire i del seu concert a les Festes de la Mercè de Barcelona.

Diumenge dia 6 és el dia del Barrejant dedicat sobretot al públic familiar amb la ludoteca “Sonàrium, el viatge dels sentits”; l’actuació de Marc Parrot i Eva Armisén amb el seu espectacle “Tinc un paper” i l’actuació del grup Xiula amb l’espectacle “Donem-li una volta al cos”.

Una novetat d’aquest any és que allargarem la jornada de diumenge amb la proposta d’actes de commemoració del Dia Internacinal de la Pau, previstos pel passat 21 de setembre i ajornats per la previsió de pluges. Així doncs, el mateix diumenge 6 gaudirem del taller infantil «Pinzellades per la pau» (11h) , l’elaboració conjunta del tradicional plat colombià «Sancocho» (12h), del taller de cant, música i dansa (17h) i de les actuacions musicals de Las amigas de Yoli, La Niña Mai i Pitajaya (18.30h), que clouran a les nou del vespre a la plaça Teresa Valls i Diví.

Desplaça cap amunt