Agreujament de la situació als camps: el covid-19 i les restriccions al dret d’asil

El Covid-19 ha generat una situació d’emergència sense precedents arreu del món, que és encara més greu i letal en les situacions d’amuntegament i falta d’accés a sanejament bàsic com les que s’està produint a molts camps de persones refugiades, com alerta Metges Sense Fronteres que demana l’evacuació immediata dels camps de refugiats de Grècia davant el primer cas de Covid-19 detectat a Lesbos. 

Precisament, en relació a la situació produïda les darreres setmanes a la frontera greco-turca, el passat 4 de març el Fons Català de Cooperació va fer una declaració de condemna a les violacions de drets humans que s’estan produint a la forntera entre Grècia i Turquia.  LaFede, a més d’adherir-se a l’acte de denúncia pública impulsat per Stop Mare Mortum, va ser també molt contundent davant la decisió de Grècia de suspendre la Convenció de Ginebra tot reclamant a través d’un comunicat actuacions clares i decidides per part del govern espanyol i la resta d’administracions de respecte al dret internacional i als drets humans.

Desplaça cap amunt