Arriba la novena edició del dia Mundial de la Narració Oral

Sant Boi celebra la 9a edició del Dia Mundial de la Narració Oral, enguany dedicada al canvi climàtic i les migracions forçoses. A l’activitat hi participaran una trentena d’alumnes de l’EMM Blai Net i mig centenar d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Pedagogium Cos.

Des de fa diversos anys el grup Fabula Storytelling de Suècia va institucionalitzar el Dia mundial de la Narració Oral i ara se celebra a més de 25 països del món. Com cada any, a l’acte comptarem amb narracions teatralitzades per l’alumnat de 4t de primària del Col·legi Pedagogium Cos i musicalitzats amb l’orquestra comunitària de l’EMM Blai Net, a més de la intervenció de l’actriu i il·lustradora Elena Sándell.

El tema de les narracions d’enguany serà el canvi climàtic i les migracions forçoses, dues realitats molt complexes del món actual, relacionades amb dos els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per al 2030: l’ODS 13, sobre Acció climàtica i l’ODS 16, sobre Pau, justícia i institucions sòlides.

Des de Cooperació, Solidaritat i Pau i Igualtat s’han impulsat tallers previs per a l’alumnat de l’Escola Pedagògium Cos, per sensibilitzar-lo sobre aquestes temàtiques i preparar l’activitat i que tingui una base conceptual prèvia.

Es tracta d’una activitat, promoguda pel la mateixa escola, que s’ha anat assentant entre la comunitat educativa amb la participació de mestres, alumnat i famílies i de l’escola de música. L’any que ve es celebrarà la seva desena edició.

Desplaça cap amunt