V Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi de Llobregat

#laMostra20

En aquesta nova edició de la Mostra, que no s’ha pogut acabar a causa de les mesures de confinament decretades pel Covid-19, hi havien de participar 9 centres educatius de secundària de la ciutat. La major part de l’alumnat de 4t d’ESO d’aquests instituts ha fet un taller de reflexió a l’aula, de la mà de Kineina Audiovisuals, per conèixer d’aprop l’impacte humà i ambiental que té el nostre consum (de roba, d’energia, d’aliments, de tecnologia) a nivel global, a escala planetària.

Les diferents vulneracions dels drets humans del treballadors i treballadores del tèxtil, de les mines de coltán o les condicions de treball dels petits productors de plantacions de monocultius són alguns dels exemples que s’han treballat amb diferents dinàmiques i dades. També s’han donat elements de debat al voltant de la petjada ecològica, les emissions de CO2 a l’atmosfera causades per la indústria electrònica o el consum d’aigua que implica la fabricació de les peces de roba que venen les grans marques mundials.

Posteriorment, l’alumnat havia de fer un taller enfocat a l’adquisició d’eines i coneixements audiovisuals per tal de tenir els elements necessaris per a crear una peça de vídeo sobre el tema treballat i mostrar així les seves pròpies reflexions. Només dos dels centres educatius han pogut realizar aquesta segona sessió i elaborar els curts, que podeu veure a continuació:

“El cacau dissol drets”, del Col·legi Pedagogium Cos:

“Determina el tic-tac del món”, de l’IES Joaquim Rubió i Ors:

La V Mostra de Cinema i Convivència s’emmarca en el pla d’activitats de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la convivència i el Pla Municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat. Durant tot el procés de treball, l’educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat aquests joves i s’ha encarregat del muntatge de les peces.

Com en els darrers anys, el projecte vol facilitar que, a través de la creació dels diferents curts, des de la realitat o la ficció, els i les joves reflexionin i mostrin exemples dels diferents tipus de vulneracions de drets que existeixen al voltant del tema treballat a l’aula, enguany relacionat amb el consum.  

Desplaça cap amunt