‘Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de Prop’

Una de les activitats programades per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades és l'exposició virtual "Barcelona-Elna. Alep-Mafraq. Refugiades de Lluny i de prop", de l'Associació Catalana per la Pau. Es podrà veure en format vídeo en aquesta mateixa web del 15 al 28 de juny.

*L'adaptació de l'exposició al format vídeo ha estat realitzada per Andrés Pino.

L’exili republicà i i la situació actual de les dones sirianes que han de fugir del seu país són dues realitats separades per gairebé vuitanta anys, però amb molts punts en comú. Posant de relleu la importància de la solidaritat internacional, l’exposició busca establir un diàleg entre aquests dos episodis històrics tot centrant-se en la creació de la Maternitat d’Elna i l’arribada de refugiades sirianes a Jordània.

La Maternitat, fundada per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, va ser un espai cabdal per acollir, des de l’acompamyament mèdic i psicològic, totes les dones que hi van donar a llum. Avui, associacions com Arab Women Organization (AWO) , en col·laboració amb socis internacionals com l’Associació Catalana per la Pau, treballen per guarir les ferides de les refugiades sirianes a Jordània, tot oferint-los el dret de reprendre les seves vides.

Al següent enllaç podeu consultar el PDF de l’exposició: https://issuu.com/barrejant/docs/acp_expo_refugiades_de_lluny_i_d_aprop

L’Associació Catalana per la Pau és una organització organització compromesa amb la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes. Els seus principals eixos de treball són el dret a l’alimentació, els drets i l’apoderament de les dones, l’acció humanitària, la protecció de les persones defensores dels Drets Humans i l’Educació per la Justícia Global.

#DMPR2020 #VersosRefugiats

 

 

Desplaça cap amunt