Projecte escolar de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2021

La commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades és una activitat del calendari de Sant Boi però també una cita anual de moltes de les escoles de la ciutat que, sensibilitzades amb la qüestió, hi participen anualment. Es tracta d’un projecte escolar promogut des de l’Ajuntament i el Can Castells Centre d’Art i que cada any compta amb la col·laboració d’un/a artista que acompanya el disseny de la instal·lació comunitària i el treball plàstic a les aules. Nien Boots, artista holandesa veïna de Sant Boi, ens proposa aquest any una reflexió sobre els ponts unint, així, aquest projecte escolar amb el projecte comunitari Bridges, que s’està executant entre joves santboians i santboianes i joves de Munich, gràcies a una beca Erasmus+.

En un context de confinament, necessitem mecanismes que ens uneixin; ponts entre unes i altres. A través d’un taller amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, els 667 infants de les tretze escoles participants en el projecte d’enguany, faran una reflexió sobre el dret d’asil i els motius que empenyen les persones a fugir de manera forçada de casa seva. Aquesta reflexió donarà pas a la proposta plàstica i d’escriptura creativa en què, de manera conjunta, hauran d’establir unes idees claus o frase per sintetitzar aquests elements essencials per crear ponts i generar acollida. Amor, empatia, respecte, solidaritat….Aquests valors s’hauran de traslladar en uns maons de fusta, decorats de manera única per cada infant. Cada maó recollirà una lletra i amb el conjunt de maons de l’aula es traçaran aquests missatges. Aquests maons seran la base dels Bridges, la instal·lació artística que es crearà a la Plaça diumenge 20 de juny. També, la font d’inspiració d’una campanya de comunicació que es desenvoluparà a través de les marquesines dels autobusos.

A continuació, trobareu el tutorial que explica com guiar el treball plàstic a l’aula.

Tutorial treball plàstic DMPR 2021

Aquesta activitat compta amb el suport econòmic de la Fundació Agbar.

Desplaça cap amunt