Dia Internacional de la Pau 2021

Posant-hi el cos. Activisme i Voluntariat per la Pau

Ja s’acosta el dia 21 de setembre i, com cada any, es celebra el Dia Internacional per la Pau per a reivindicar i reflexionar sobre tot allò que envolta la Cultura de Pau. Sota el títol Posant-hi el cos. Activisme i Voluntariat per la Pau, aquest any es posarà el focus en l’experiència i les vivències directes de voluntariat i activisme de les persones que centren la seva tasca en la promoció i defensa de la Pau, donant protagonisme al cos i al contacte directe amb la realitat.

La programació s’iniciarà amb una taula rodona per obrir un espai de debat sobre el tema d’aquest any, que tindrà lloc el dimecres 22 de setembre a les 19:00h de la tarda a la sala de conferències de Can Massallera. 

Comptarà amb la participació com a ponents de Sònia Pacheco de Brigades Internacionals de Pau (PBI Catalunya) des de la seva experiència acompanyant defensors i defensores de Drets Humans, Melissa Schmidlin del Servei Civil Internacional (SCI) compartint la seva àmplia trajectòria en projectes de voluntariat, i Xavi Cutillas, president l’Associació Catalana per la Pau (ACP) des de la tasca que desenvolupen a Palestina en relació amb els moviments camperols i organitzacions de dones palestines. El debat el moderarà Marco Apariciodoctor en Dret Públic, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Girona i president de l’Observatori DESC, qui també compta amb una sòlida experiència en l’activisme i defensa dels Drets Humans. 

El dissabte 25 es projectarà el documental “Nicaragua. Patria libre para vivir” a les 18:00 h de la tarda a Cal Ninyo. El documental es situa en el context de la insurrecció popular de Nicaragua d’agost de 2018, quan un periodista espanyol i doctor universitari especialitzat en la Revolució Sandinista s’infiltra en la resistència al règim d’Ortega per a conèixer de primera mà la naturalesa d’unes protestes que van més enllà d’una revolta més. Després de la projecció, l’espai a més comptarà amb un col·loqui amb el director del documental Daniel Rodríguez Moya. L’activitat l’organitzen Associació d’Amistat San Miguelito – Sant Boi i Desos, Opció Solidària, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi. 

Per concloure la commemoriació del Dia Internacional de la Pau, la programació es tancarà amb l’obra de teatre “ALHAYAT o la suma dels dies. L’espai entre l’existència i l’oblit“, que relata una experiència de voluntariat a través de la història de tres personatges als camps de refugiats de Grècia. En mig de la llarga espera i la desinformació, decideixen iniciar la construcció d’una biblioteca, i comparteixen amb el públic totes aquelles emocions i situacions amb què es troben aquells qui busquen refugi. Una història inspirada en fets reals, a càrrec de la Companyia La Viciosa, que es podrà veure el diumenge 26 a les 19:00 h al teatre de Can Massallera.

Pel que fa al cartell, la il·lustració l’ha elaborat el jove artista i dissenyador gràfic santboià Kota. (Pol Lupiáñez), qui amb el seu estil personal s’ha encarregat de recollir l’essència del tema que centra la celebració del Dia Internacional de la Pau, fent de les formes i els colors els perfectes acompanyats del cos com a element central de la unitat per l’activisme i el voluntariat per la Pau.

Totes les activitats són presencials i gratuïtes. Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través de la plataforma www.entrapolis.com. La taula rodona també es podrà seguir per streaming a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Boi. Totes les activitats compten mesures de prevenció contra la COVID-19. 

Reserva ja les teves entrades:

Taula Rodona | Nicaragua: Patria Libre Para Vivir | ALHAYAT o la suma dels dies

Desplaça cap amunt