Bel Mur, darrere la imatge del Barrejant 2021

La pintora i escultora Bel Mur ha estat l’encarregada d’il ·lustrar la imatge del Barrejant 2021. Graduada en escultura per l’Escola d’Arts Llotja de Barcelona i en pintura mural per l’Escola Massana, l’artista ens acosta el seu art des d’una perspectiva explícitament feminista, fent un retrat de la nostra societat amb l’aspiració de generar un impacte profund en aquelles persones que tinguin l’oportunitat de veure alguna de les seves creacions. 

Després d’un intens procés de reflexió personal, i tot i haver complert amb el que socialment s’espera d’una dona, l’artista va fer un punt i a part en la seva història, i va trobar en l’art el camí per seguir compartint-se des de la cura, l’empatia, l’amor i l’empoderament. A partir de l’art que intenta generar reflexió des de l’estètica, i també en la recerca del seu equilibri intern, l’obra de la Bel Mur explora les dones en la seva diversitat per il· lustrar la societat en la que convivim, en la lluita per fer-la més justa i harmònica. Art per deconstruir estereotips a través de dones que parlen i es narren a si mateixes per tornar a connectar. 

Aquest cop la Bel Mur s’ha encarregat de posar formes i colors al títol “Les persones i els seus drets, primer“, amb una aposta per la diversitat que recull l’essència de la trobada de la solidaritat de Sant Boi. Una obra carregada de simbolismes, protagonitzada per dones diverses. Una obra amb estil únic que va més enllà dels estereotips i etiquetes que tendeixen a definir i delimitar la realitat, per reflectir i abraçar la diferència. Dones que fan camí plegades, i s’acompanyen en l’alegria de ser, mentre són, en una invitació a la reflexió que l’artista proposa des de la seva pròpia experiència, sempre en constant moviment. Pell. cos, moviment, expressió i unitat per posar de nou la vida al centre.

Per conèixer les obres originals, podeu acostar-vos a veure l’exposició Les persones i els seus drets, primer! Una col· laboració artística de Bel Mur en motiu del Barrejant ’21 “, que recull les peces de l’artista, exposades durant tot el mes d’octubre a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (c/ Baldiri Aleu, 6-8).

 

Bel Mur (2021). Serie “Les persones i els seus drets, primer”.

Desplaça cap amunt