Jo trio! Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2022

En el marc de la commemoració del Dia Mundial del Comerç Just l’Ajuntament de Sant Boi promou per vintè any consecutiu la celebració de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. La Festa aplega el compromís de les entitats de l’àmbit de la cooperació amb el comerç just i el consum responsable, com a instruments per afavorir unes relacions comercials més justes. Catorze entitats ( Associació d’Amistat San Miguelito Sant Boi, Asociación Construyamos Paz, Central Parc , Cooperaccio, Creu Roja, Desos Opció Solidària, Dunia Kato, Fundació Bosco Global, Fundación Juan Ciudad, Fundació Kassumay, Fundació Pau i Solidaritat, Fundació Vicente Ferrer, Grup de suport al Colectivo de Mujeres de Matagalpa i Pinzellades solidàries) donaran a conèixer els seus projectes a la Fira d’entitats on també es podrà comprar artesania de les productores locals amb qui col·laboren. En paral·lela la Plaça de la República (espai que acollirà tota la programació), els més petits de la família podran gaudir i experimentar amb la ludoteca de fusta del Pájaro jocs i riure amb l’humor i el joc de la Companyia Xucrut Teatre, amb l’espectacle Simplicitats.

En la 23edició de la Festa en el territori de Catalunya, coordinada un any més per LaCoordi, i amb el lema Jo trio, es reivindica el poder de les consumidores i la necessitat d’entendre les repercussions locals i globals del nostre consum i com, a través d’aquest, es pot transformar el món en què vivim i avançar cap a un model que posi la vida al centre.

En el manifest d’aquesta edició, que es llegirà de manera conjunta entre les entitats participants, es revindica també el paper que juguen els moviments de Comerç Just organitzats per produir i comercialitzar assegurant uns pilars bàsics compartits amb les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària: les pràctiques comercials justes; salaris justos i dignes per a les treballadores; l’eliminació del treball forçós i infantil; l’erradicació de la discriminació, l’assoliment de la igualtat de gènere i la llibertat d’associació; bones condicions de treball; el desenvolupament de capacitats; el respecte al medi ambient, la generació d’oportunitats per a productores desfavorides i la transparència i responsabilitat en els processos de fabricació i comercialització.

Desplaça cap amunt