Gairebé 5000 persones han tornat a omplir de vida el Barrejant 2022, que ha recuperat els espais habituals durant un cap de setmana molt intens!

Incrementa la participació de la ciutadania al Barrejant, amb xifres més altes que abans de la pandèmia

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre, ha tornat a Sant Boi la tradicional Trobada de la Solidaritat, per reivindicar un cop més la necessitat de garantir una vida digna i justa arreu del planeta. 4846 persones han participat en les diferents activitats d’aquesta edició, on més de 132 persones i 20 entitats de la ciutat s’han implicat en la programació.

Més de 20 activitats que han definit durant tres dies l’agenda de la ciutat, i que ha destacat per les arts escèniques (poesia, dansa, comèdia, teatre documental) i per les propostes familiars (joc de pistes del Barrejant, ludoteques infantils i concerts). Actuacions com les de Las Karamba, Ngomez Nokass, Homeland Dance Company o Landry han tornat a fer de la música i la dansa un espai d’alegria des del que defensar una altra manera de fer les coses que sempre ha caracteritzat el Barrejant. I que amb l’espectacle d’Asaari Bibang ha anat un pas més enllà, on a través de la comèdia l’actiu i còmica va llençar un dels missatges més potents des de dalt de l’escenari contra el racisme i altres opressions, amb un públic totalment entregat que no va deixar cap seient buit, demostrant com l’humor també és una de les armes més potents per transformar.

També han destacat diverses activitats de reflexió i debat, com ara la xerrada inaugural amb Genith Quitiaquez, Maria Teresa Montaño i la periodista Patricia Simon, la taula rodona amb activistes de Nicaragua, i tres exposicions: “La mirada de les dones” de Fundació Kassumay, “Sense Refugi” de la CCAR i “Refugium?” del Can Castells Centre d’Art.

Entre les novetats, el joc de pistes de la fira d’entitats ha estat un èxit de participació, on més de 78 famílies s’han sumat a la missió d’aconseguir superar tots els reptes que les entitats de cooperació i solidaritat havien preparat. Un viatge per acostar els diferents projectes en els que treballen d’una manera vivencial i interactiva, on el joc i l’aprenentatge han anat de la mà, i que ha superat totes les expectatives.

Per tancar la programació, més de 500 alumnes que han participat al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb un taller i en el Fòrum d’alumnes per escoltar els testimonis de Lorraine Leete ( advocada i coordinadora del Legal Centre Lesvos), Maria Teresa Montaño (periodista, directora del portal “The Observer, periodismo y verificador del Discurso Público) i Lucinda Evans (activista sud-africana pels drets de les dones i de la comunitat LGTBIQ+).

Finalment, la recaptació ciutadana a través del sopar solidari i la venda de pochettes (l’obsequi d’aquesta edició) ha permès fer una aportació de 952,20€ al projecte del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament 3707  “Projecte d’atenció a les necessitats bàsiques (educatives, psicosocials, alimentàries, de salut, etc.) de les dones i nenes afganeses”. Un projecte liderat per l’Associació Ponts per la Pau, de l’activista afganesa Nadia Ghulam.

Us deixem una sel· lecció de les millors fotografies que la fotògrafa Maud-Sophie Andrieux ha fet en la seva cobertura del Barrejant 2022.

Desplaça cap amunt