20a edició a Sant Boi de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Des del 2003 al voltant del 10 de maig, Dia Internacional del Comerç Just, celebrem la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

El proper dissabte 6 de maig de 10 a 14 hores la Plaça de la República de Sant Boi acollirà  per vintena vegada la campanya del comerç just i la banca ètica amb una proposta d’activitats que s’articula al voltant de la Fira d’entitats de cooperació, solidaritat i pau i la Mostra de productes de comerç just, juntament amb tallers de sensibilització adreçats a públic familiar.  La programació d’enguany dona especial protagonisme a la lectura entre els petits, a través d’un contacontes organitzat en el marc de La Tecnòloga, la caravana de contes de Cuentropía i els contes que des de LaCoordi s’han editat per donar a conèixer el comerç just.

A més, també us podreu passejar per l’exposició “I tu què tries? Jo trio comerç just”, a través de la qual coneixereu tots els ingredients per a un consum responsable.

Una altra novetat és la creació escènica Pachamama 3.0 SPAM, produïda generada l’Aula Oberta de Teatre Social, la Companyia Inestables i Teatre del Buit, per donar visibilitat a la tasca dels defensors i defensores mediambientals, que es podrà veure el mateix dissabte a la tarda a Can Massallera ( 19h, entrada gratuïta).

La XXIV campanya amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, la XX edició a Sant Boi,   porta per lema #JoTrio. D’aquesta manera,  des de LaCoordi, plataforma impulsora de la campanya, es vol visibilitzar  el poder que tenim com a consumidores per transformar el món a través del nostre consum, i també la responsabilitat d’exigir que les grans empreses i els governs assumeixin els compromisos socials i ambientals. 

La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques és una entitat de segon grau formada per Alternativa3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària. Es va crear l’octubre de 2018, com a fruit de la campanya “Som Comerç just i Banca Ètica” que portava prop de 20 anys promovent al maig la Festa del Comerç Just per tot el territori, gràcies al treball conjunt de grups locals i ajuntaments.

L’agrupació té com a principal objectiu articular el Comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya, en el marc de l’Economia Solidària, per seguir denunciar les injustícies i les vulneracions dels drets humans en les cadenes de subministrament i en les relacions comercials Nord-Sud, i alhora posar en valor les alternatives econòmiques que tenim a l’abast com a mecanismes de canvi social i econòmic.

Desplaça cap amunt