L’Ajuntament reprèn la col·laboració amb l’ICAP

Fa més de vint anys, en el marc de l’agermanament amb Marianao (Cuba),  es va iniciar la col·laboració amb el Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos (ICAP) per al reaprofitament de peces mecàniques de vehicles per desballestar del Dipòsit municipal de vehicles.

L’ICAP és una institució independent creada el 1960  que desenvolupa la diplomàcia dels pobles i la solidaritat a través de les Associacions d’Amistat arreu del món amb Cuba. Entre d’altres funcions, impulsa el treball de  les brigades de treball voluntari;  participa de l’atenció als estudiants d’altres nacionalitats que estudien a Cuba, així com als residents estrangers i fomenta la solidaritat en col·laboració amb les organitzacions socials de la societat civil cubana.

 

En el marc del vincles històric amb Marianao, l’ICAP es va adreçar a l’Ajuntament per sol·licitar la possibilitat de recuperar peces dels vehicles del Dipòsit municipal. Aquesta col·laboració que es concretava en una visita cada dos anys de dos mecànics cubans va quedar aturada el 2020 a causa de la pandèmia.  

En la Junta de Govern Local de 17 de maig de 2023, l’Ajuntament va aprovar el conveni que dona continuïtat a aquesta col·laboració històrica i que es materialitza en la tasca que des de fa dues setmanes han estat realitzant l’Hermes i el Pablo,  mecànics de l’ICAP,  al Dipòsit municipal. Les peces recuperades es transporten, gràcies a la col·laboració d’una empresa, per via marítima fins a Cuba.

Les peces recuperades del Dipòsit municipal procedeixen de vehicles que han finalitzat el procediment administratiu d’abandonament i tenen consideració de residu sòlid municipal,  d’acord amb l’establert a l’apartat 3 de de l’article 30 de l’Ordenança municipal reguladora de la retirada i l’ingrés dels vehicles al dipòsit municipal, publicada al BOPB en data 2 de març de 2011.

Desplaça cap amunt