Reconeixement dels projectes en l’àmbit de l’educació per a la solidaritat

El projecte escolar de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades (DMPR) i la Mostra local de Cinema i Convivència han estat reconegudes per la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) i l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID) com a bones pràctiques per promoure l’educació per la ciutadania global.

Les resolucions de la FEMP i l’AECID de la I i II Edició per identificar bones pràctiques en l’àmbit de l’educació per a la ciutadania global han reconegut el valor dels projectes presentats per l’Ajuntament . Aquest reconeixement ha anat acompanyat d’una subvenció de 5854€ que s’han destinat a finançar part de les despeses vinculades a la commemoració del DMPR el 2023.

El 5 i 6 de setembre la FEMP i l’AECID van organitzar unes jornades a Madrid per analitzar i destacar els projectes seleccionats i presentats per una vintena de municipis i administracions públiques de l’Estat on es promou la formació d’una ciutadania crítica, conscient i compromesa amb la transformació social. Mitjançant l’exploració de casos d’èxit en l’`àmbit social, econòmic, educatiu i dels drets humans, les jornades es proposaven generar un espai on compartir coneixements, generar inspiració a altres governs locals i contribuir a la implantació de les estratègies d’educació per la ciutadania global. Durant les Jornades es va fer un acte de lliurament del certificat de reconeixements als municipis seleccionats que van compartir les experiències en diverses taules de debat.

Desplaça cap amunt