Sant Boi posa el focus en la joventut que es troba en un context de guerra per commemorar el Dia Internacional de la Pau 2023

Sota el lema “Jo, la guerra i com m’ha canviat el món”, les diferents activitats s’han programat amb l’objectiu d’oferir una reflexió al voltant dels nois i noies i com els afecten els contextos de conflicte i violència. Com encaren aquest moment vital? Com, malgrat les adversitats, aconsegueixen generar espais de diàleg i pau?

Aquestes i d’altres qüestions ens plantejarem al passi tancat del documental “Generation Ukraine”, que ens explica la realitat de les persones joves s’han quedat a viure al país, malgrat la guerra, i han intentat continuar amb les seves vides. Ho farem en companyia de Katia Hendrikh, la productora del documental, una jove ucraïnesa que actualment viu refugiada a Alemanya, i comptarem amb el seu testimoni al col·loqui que farem en acabar la projecció.  També ens acompanyarà el director de FundiPau, Albert Caramés.

La pel·lícula es podrà veure als Cinemes de Can Castellet el 21 de setembre a les 19h (entrades gratuïtes amb reserva prèvia a https://www.entrapolis.com/entradas/projeccio-tancada-del-documental-generation-ukraine).

L’endemà, divendres 22 de setembre, la mateixa directora del documental facilitarà un taller amb una quinzena de joves de col·lectius i espais d’educació no formal de la ciutat, amb qui explorarà com la violència impacte en els i les joves i com aquests troben maneres de reconduir les seves vides i generar espais de diàleg i de resiliència des le la construcció de Pau en el seu dia a dia més proper. 

Uns dies més tard, a inicis d’octubre, la programació del Dia Internacional de la Pau enllaçarà amb la del Barrejant’23 a través de l’obra “Winnipeg, el vaixell de Neruda”, posant la mirada en la història i fent memòria dels exiliats del nostre país.

Winnipeg és una coproducció teatral de Puça espectacles, La jarra azul i Grec 2020 Festival de Barcelona, que recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’Exteriors del Govern xilè, Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats. L’obra es podrà veure a Can Massallera el 8 d’octubre, a les 19h. 

Cliqueu aquí per aconseguir la vostra entrada gratuïta! 

Desplaça cap amunt