Presentació a Sant Boi de la novel·la “El camí del Bandama Vermell”

El proper dijous 25 de novembre es presentarà a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer la novel.la d’Alícia Gil i Sílvia Romero “El camí del Bandama Vermell”. Aquesta novel.la, premi Columna Jove 2010, tracta de l’història de l’Aura, de tretze anys i el seu germà Ouattarà, d’onze, que vivien a Broukro, un petit poblat al nord de la Costa d’Ivori i com van canviar les seves vides quan uns quatre per quatre carregats de soldats van arribar al seu poblat i els van agafar per convertir-los en nens soldats.

Actualment, 500.000 menors han estat reclutats per forces armades governamentals, grups paramilitars, milícies civils i grups armats no estatals en més de 85 països de tot el món. 300.000 combaten directament en conflictes armats en 35 països. A la força o voluntàriament, aquests nens i nenes acaben convertint-se en assassins temeraris i cometent atrocitats en nom de causes que no entenen, sota els efectes de les drogues o adoctrinats. Són nens i nenes que procedeixen de famílies desestructurades, de baix nivell econòmic i social, privats d’educació i, en ocasions, abandonats pels seus parents. La seva participació en conflictes desperta sospites d’un i un altre bàndol i posa en risc la seva reinserció i desmobilització. Els programes de desarmament, desmobilització i reintegració han ajudat a alguns d’aquests nens i nenes soldats a reincorporar-se a la vida civil amb les seves famílies i comunitats, però segueix havent-hi molts uns altres en situació d’abandó.

Per a més informació: http://www.child-soldiers.org/es/inicio

25 de novembre de 2010. 19 hores. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Organitza: Biblioteques de Sant Boi

Desplaça cap amunt