2ª Edició CONCURS DE RELATS CURTS “PER A UN COMERÇ JUST”

BASES:

1. Objecte i temàtica

SETEM Catalunya, amb la col.laboració d’Alternativa3, FETS Finançament Ètic i Solidari, Intermón Oxfam i Xarxa de Consum Solidari, convoquen la segona edició del Concurs de Relats Curts “Per a un comerç just” amb l’objectiu de reflexionar sobre les actuals injustícies del comerç internacional i l’alternativa que ofereix el Comerç Just.

Las temàtica, doncs, haurà de girar al voltant del concepte de Comerç Just i concretament, al voltant del principi de la no explotació infantil. Els altres princips del comerç Just són: salaris dignes, respecte al medi ambient, no utilització de productes químics a la terra, igualtat entre homes i dones i drets laborals dignes per a tothom.

2. Participants i categories

Poden participar nens i nenes d’escoles, esplais, agrupaments escoltes o d’altres col·lectius d’infants i joves de tota Catalunya. Hi haurà dues categories diferenciades: Cicle Superior Primària (10 i 11 anys) – Secundària  (12 a 16 anys) Cada participant pot presentar un màxim d’una obra.

3. Condicions tècniques i lliurament

La llengua utilitzada serà el català i els relats han de ser originals i inèdits. L’extensió màxima és de dues pàgines i poden presentar-se escrits a mà o a l’ordinador. Els originals s’han d’enviar per correu electrònic a concurs@festacj.org o per correu ordinari a SETEM Catalunya (Concurs Festa del Comerç Just): Bisbe Laguarda, 4 – 08001 Barcelona. En ambdós casos cal que consti el nom i cognoms de l’autor, municipi, categoria i títol del relat, així com les dades del centre si s’escau (nom, adreça, telèfon i correu electrònic). El termini d’admissió finalitza el de març de 2011.

4. Premis

Es premiarà un relat de cada categoria i els concursats premiats rebran un lot de productes de Comerç Just, una samarreta i motxilla exclusiva de la Festa. Totes les persones participants rebran un obsequi de Comerç Just. Tots els centres educatius que hagin participat rebran el material pedagògic sobre Comerç Just. La resolució dels premis es publicarà al Diari de la Festa que es repartirà als diferents municipis participants a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Des d’aquí aprofitem per convidar als centres educatius participants a unir-se a les festes del seu municipi.

Els relats premiats es publicaran a www.festacj.org

5. Jurat

El Jurat estarà format per membres de SETEM Catalunya i persones vinculades al camp de l’educació per al desenvolupament. La seva decisió serà inapel4lable i pot declarar desert el concurs.

6. Condicions legals

Les persones participants assumeixen l’autoria de les seves obres i es comprometen a no presentar materials sobre els quals no tinguin drets d’ús degudament acreditats. Els relats premiats passen a ser propietat de SETEM Catalunya, que se’n reserva el dret de la distribució i reproducció, en campanyes o publicacions de l’organització o en la promoció de posteriors edicions del concurs, fent-hi constar sempre l’autoria. La participació en el concurs implica la total acceptació d’aquestes bases per part de les persones participants.

Desplaça cap amunt