ENTREVISTA ENTRE Mª DORIS RIVERA I EL DIRECTOR DE L’ACCD

Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament i director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ha aprofitat la seva estada a Colòmbia per reunir-se amb María Doris Rios, responsable del Comitè Regional dels Drets Humans del municipi de Vista Hermosa.
 
La setmana passada  el director general de Cooperació al Desenvolupament va estar al país sud-americà per conèixer de primera mà els actors catalans implicats en els projectes que es porten a terme gràcies a la cooperació pública catalana i per reforçar els contactes amb les institucions colombianes amb les que la Generalitat de Catalunya col·labora des de fa anys. Colòmbia és un país prioritari per la cooperació catalana segons el Pla director actual i un dels principals receptors d’ajut oficial al desenvolupament (AOD) del Govern català. Els principals projectes als quals l’ACCD dóna suport al país estan relacionats amb la defensa dels drets humans i la construcció de pau.

 Precisament en l’àmbit dels drets humans, el director general de Cooperació al Desenvolupament es va reunir amb María Doris Rios, responsable del Comitè Regional dels Drets Humans del municipi de Vista Hermosa, que lidera el procés de denúncies de crims i atacs per part de les forces militars i altres violacions de drets humans que cometen diferents grups paramilitars al marge esquerre del riu Ariari. María Doris Rios ha rebut diverses amenaces de mort i durant un període va estar acollida a Catalunya gràcies al “Programa de protecció de defensors i defensores dels drets humans” de la Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. 

Rios, que des de que ha tornat a Colòmbia ha continuat a rebre amenaces, va rebre el ferm suport de Carles Llorens que li va transmetre que “des de Catalunya farem el possible per continuar a donar suport a les persones que, com vostè, anteposen la ferma creença i la lluita pels drets humans davant la pròpia integritat personal.”
Desplaça cap amunt