DonBoscoyah, una plataforma de futur per infants i joves més desfavorits dels barris de Nongo i Kaporo (Guinea Conakry)

Des de fa un mes els infants i joves del barri de Nongo i Kaporo de Guinea Conakry compten amb un espai de trobada i aprenentatge. VOLS-Voluntariat Solidari ha donat suport a la seva contrapart, l’Association Saint François de Sales (Salesians Don Bosco), per tal de reforçar la seva tasca i assegurar l’accés dels infants i joves a una oferta educativa, sociocultural i esportiva. Així, es vol contribuir a disminuir el risc d’exclusió social  al qual es veuen sotmesos.

Durant els últims tres anys s’han construït dues edificacions per acollir activitats educatives i socioculturals, algunes de les quals ja estan en marxa, entre elles uns cursos d’alfabetització i diverses lligues de futbol. Aquestes activitats, en les quals hi participen al voltant de 700 joves cada any, dinamitzen el barri i estan convertint el centre en un referent per a la joventut i les seves famílies. Un espai d’acollida per aprendre, per a desenvolupar activitats sòcioculturals i, en definitiva,  per ampliar les possibilitats d’aquests infants i joves. El projecte ha comptat amb el suport de:  l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Mataró, Polinyà, Jaca, Tàrrega, Lleida. També de la Diputació d’Osca i el Fons Menorquí de Cooperació.

 

Desplaça cap amunt