Víctimes, veritat i reconciliació

Carlos Martin Beristain, que vam convidar a Sant Boi per commemorar el Dia Internacional de la Pau, és un dels co-protagonistes del reportatge Víctimes, veritat i reconciliació realitzat pel programa Latituds de TV3. El programa, que es va emetre ahir a la nit al canal 33 i que es podrà veure novament el proper diumenge 16 de desembre al canal 3/24,  dóna a conèixer la iniciativa Gleencree, impulsada per la Direcció d’Atenció a les Víctimes del Govern Vasc que ha estat coordinada pel metge basc Carlos Martin Beristain, el professor d’Ètica Galo Bilbao i el psicòleg Julián Ibañez.

Per primera vegada es dóna a conèixer a la  televisió el treball que s’ha estat desenvolupant en secret durant els últims cinc anys entre víctimes d’ETA i víctimes del GAL. Afavorir el diàleg, el reconeixement i la reparació entre les víctimes per obrir pas a la veritat com a pas previ a la reconciliació, és l’objectiu d’aquesta iniciativa i és un element compartit amb altres  processos de pau  com el d’Irlanda, Guatemala, Rwanda i  Sudàfrica. 

En la mateixa línia que Pau és memòria: lluites contra l’oblit, el reportatge Víctimes, veritat i reconciliació insisteix en la necessitat de fer memòria per construir la pau, tenint en compte a les víctimes i des del reconeixement dels drets humans com a motor fonamental per la reconciliació.

 El reportatge també es pot veure per internet a: http://blogs.tv3.cat/latituds

Desplaça cap amunt