L’Associació AUPA Units per Ajudar finalitza amb èxit el seu projecte

Els últims dos anys AUPA ha estat executant un projecte per millorar les condicions de vida de la població criolla i aborigen de la de la província de Chaco, al Nord de l’Argentina, província  que ostenta els índexs més grans de pobresa de tot el país.

La construcció de cisternes per garantir l’accés a aigua en condicions suficients i de qualitat ha estat el principal eix motor del projecte, que s’ha executat amb una associació local, la Fundación Mejor Vivir,  i amb la implicació de les 60 famílies beneficiades amb aquest projecte, que han aportat la mà d’obra necessària per a la seva construcció. En total, AUPA ha recolzat, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi,  la construcció de 6 cisternes mentre que la Fundación Mejor Vivir n’ha finançat 8 més.

Aquest projecte ens demostra, una vegada més, que garantir el consum d’aigua segura és un element clau de cara a la reducció de malalties cròniques, especialment malalties infeccioses  que afecten de manera severa als infants, i també és una via per millorar la higiene. Alhora, representa un gran estalvi de temps per a les famílies, i sobretot per a les dones, que poden invertir el temps que necessitaven per anar a buscar aigua a d’altres activitats.  El dret a l’aigua és, doncs, un dret fonamental per a la salut, la vida i la dignitat de les persones.

Desplaça cap amunt