L’Ajuntament respón a la crisi humanitària als campaments de persones refugiades saharauís de Tindouf

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, conjuntament amb la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) fa una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a la resposta davant la greu crisi humanitària que afecta els Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf  (Algèria), a l’Àfrica Occidental, davant la qual, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, ha acordat per una aportació de 2.000 € a aquesta campanya d’emergència al Sàhara.

La crisi econòmica mundial, alimentària i nutricional que afecta milions de persones a l’Àfrica Occidental per una combinació de causes, com la sequera persistent, els preus elevats dels aliments i de les llavors, la disminució de les remeses, la degradació mediambiental, la inestabilitat política i els desplaçaments de població, sumades a la pobresa endèmica que pateix la regió i la vulnerabilitat, s’agreuja als Campaments de Refugiats Sahrauís de Rabouni.

En una situació de total dependència alimentària, als Campaments l’alimentació bàsica diària estava garantida en la seva major part per l’aportació dels donants internacionals al PRRO (Protracted Relief and Recovery Operation) del PAM (Programa Mundial d’Aliments de NNUU). Aquest programa es completava amb altres d’àmbit més localitzat, com el projecte Tarbies. El finançament d’aquest programa s’ha vist afectat greument per les disminucions de les aportacions oficials a l’ajuda d’emergència, la qual cosa provoca, cada vegada de manera més freqüent, ruptures d’estoc que impedeixen garantir una aportació calòrica mínima diària per a les més de 150.000 persones refugiades dels Campaments de Rabouni, la majoria infants. D’altra banda, la situació humanitària es complica a mesura que la inseguretat augmenta a Mali i s’expandeix  per tota la subregió.

Desplaça cap amunt